Command & Conquer-spill blir berørt av terroraksjonene
Command & Conquer-spill blir berørt av terroraksjoneneVis mer

Terroren påvirker spillindustrien

Flere etterlengtede spilltitler er blitt utsatt eller gjennomgår forandringer etter de dramatiske hendelsene i USA forrige uke. Her er oversikten over titler som blir påvirket.

Det er liten tvil om at angrepene på World Trade Center og Pentagon vil påvirke innholdet i spillene fremover, men vi vil foreløpig ikke spekulere i de langsiktige konsekvensene. Helt klart er det imidlertid at terrorhandlingene har ført til flere utsettelser av spill som enten allerede skulle ha vært på markedet, eller som skal lanseres i løpet av kort tid. Flere eksisterende spill skal også gjennomgå endringer i innholdet.

 • Westwood Studios har redesignet omslaget til Command & Conquer: Red Alert 2. Det opprinnelige bildet viste blant annet New Yorks skyline i flammer. Den kommende utvidelsespakken til spillet, Yuri’s Revenge, er blitt utsatt. Denne kommer i butikkene om ca. fire uker.
 • Microsoft har fjernet World Trade Center fra den kommende Flight Simulator 2002, som skal slippes i løpet av høsten. En patch skal også fjerne bygningene fra de eksisterende versjonene av spillet. Disse kan forøvrig være vanskelige å få tak i, i og med at mange butikker har fjernet spillet fra hyllene.
 • Utvidelsespakken til Rogue Spear, Black Thorn, har også blitt utsatt. Spillet handler om en antiterrorstyrke, men selv om målet er å bekjempe terrorisme vil det antakeligvis gjennomgå flere endringer. En ny lanseringsdato har ikke blitt offentliggjort.
 • Metal Gear Solid X og Metal Gear Solid 2 for X-Box og PlayStation 2 vil mest sannsynlig bli utsatt og gjennomgå forandringer. Målet er også i disse spillene å bekjempe internasjonal terrorisme, og MGS 2 inneholder scener som foregår i New York.


 • Spiderman 2, for den originale PlayStation-konsollen, er også blitt utsatt, grunnet scener som foregår på toppen av World Trade Center. Spillet skal likevel være i butikkene før jul.
 • Artikkelen fortsetter under annonsen

  Det er ytterst tvilsomt at de ultrarealistiske flysimulatorene eller andre spill som omhandler terrorangrep kan ha inspirert noen til å utføre eller planlegge slikt. Spillselskapenes endringer og utsettelser må heller sees som et tegn på respekt –
  de vil unngå at personer som har mistet sine nærmeste i eksplosjonene skal risikere å se bilder av brennende skyskrapere på omslaget av et spill.

  Riktignok forstår de fleste at spillene er et produkt av fantasi, og ikke har grobunn i virkelige hendelser.

  Vet du om noen andre spilltitler som er blitt påvirket av terroraksjonene? Send oss en mail.