Terratec TValue

Terratec er store på multimedia, og tilbyr flere løsninger for TV på PC. Her ser vi på den alleer rimeligste løsningen.

Kortet er utstyrt med en Philips tuner og har kabel/antenne-inngang, koaks videoinngang på phonokontakt og lyd inn og ut på stereo minijack.

Vi installerte kortet i Windows Me og det gikk fullstendig smertefritt, med driverne som fulgte med på CD.

Det følger også med en lydkabel med stereo minijack i begge ender. Denne kobles umellom utgangen på TV-kortet og linjeinngangen på lydkortet. Det er ingen kontakt inne på kortet for intern lydkabel som kan plugges inn direkte på lydkortet.

Programvaren, som bærer det fantasifulle navnet TV Software, lot seg også installere uten videre og satte selv i gang med å finne hvilke kanaler som var tilgjengelig.

Den er dessuten på norsk, hvis du vil!

Terratec TValue

Kanalsøk gikk inn med nesten alle tilgjengelige kanaler når vi valgte "Norge" som søkeområde. Når vi valgte "alle frekvenser" fikk vi også opp de to siste kanalene i vårt standard kabelabonnement fra UPC.

De fleste kanalene kom opp automatisk identifisert ved navn, men det er enkelt å skrive inn navnet manuelt på dem som mangler. Rekkefølgen kan du også sette opp som du vil.

Betjening

Programmet har enkel betjening, med knapper og menyer, og du kan også velge kanal med opp/ned piltastene. Dette gjelder riktignok bare når styreprogrammet er i fokus, jobber du i et annet program fungerer de ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Terratec TValue

Kanalvalg skjer svært raskt, men det dukker ofte opp støypulser i forbindelse med skiftet.
Du kan velge "Mosaikk" som viser en matrise med alle kanalene. Alle kjører dessverre ikke samtidig, men når du klikker på ett av feltene blir det aktivt.

Du kan selv velge hvor mange kanaler som skal vises i matrisen. Velger du færre enn de tilgjengelige kanalene kjører den gjennom alle en gang og stopper. Velger du flere fyller den opp med å repetere en av kanalene flere ganger.

Billedkvalitet

Kvaliteten varier med sendingene, som på et vanlig TV. De gode kanalene er "bedre" enn på vanlig TV, bildet flimrer mindre, men på de dårlige kanalene blir det enda lettere å se svakhetene enn på en TV.

Terratec TValue

Generelt er vi absolutt fornøyd med kvaliteten.
Lyden er i mono og er av helt kurant kvalitet, avhengig av sendingen.

TekstTV

Det er også glimrende støtte for tekst-TV, som både er langt raskere enn på TV og mye lettere å manøvrere i.

Unoter

Det var ikke mulig å plassere TV-bildet på vår skjerm nummer to. Selve vinduet med ramme lot seg flytte, men selve bildet ble stående igjen på hovedskjermen. Det smatt heldigvis inn i rammen igjen når vi flyttet denne tilbake

Terratec TValue

Fullskjerm var også bare mulig på hovedskjermen.

Vi lastet ned nye drivere og programvare for Windows 2000 fra Terratec sitt nettsted. Driverne gikk greit å installere, men selve programvaren ville ikke være med, den blaffet opp en liten feilmelding og nektet å starte.

Opptaksfunksjonen lagrer ukomprimert video i et valgt antall sekunder. Dette gir enorme filestørrelser, som krever etterbehandling for å kunne brukes til noe som helst. Men kvaliteten var fin. Den lot seg imidlertid ikke spille av i siste versjon av Windows Mediaplayer, noen ganger i RealPlayer og hver gang i QuickTime Player. Det er godt vi har standarder…

Konklusjon

Kjører du Windows Me og har bare én skjerm, så fungerer denne løsningen helt utmerket. For vår litt spesielt konfigurerte PC er den ikke helt optimal, men det skyldes ikke bare Terratec. Her må de andre leverandørene av komponentene i vår PC bære sin del av ansvaret.

Prisen på kortet er 595 kroner og selges av ledende dataforhandlere, både på nett og i tradisjonelle butikker.

Andre kort vi har testet:

Pinnacle PCTV Pro
Pinnacle PCTV USB
MediaForte TV Vision