Du trenger ikke å installere annet enn en enkel plugin for å vise undertekster i Windows Media Player.
Du trenger ikke å installere annet enn en enkel plugin for å vise undertekster i Windows Media Player.Vis mer

Teksting i Windows Media Player og Media Center

Enkel plugin fikser biffen.

Enten du har lastet ned "Der ingen trudde nokon kunne bu" eller har rippet DVD-filmene dine til harddisken, kan det være praktisk å kunne vise undertekster. Det finnes en rekke nettsteder som lar deg laste ned norske tekster til spillefilmer, som for eksempel SubScene.com.

Støtter det meste

De mest brukte undertekstformatene er SubRip (.srt) og VobSub, MicroDVD og SubViewer (.sub). Mange mediespillere støtter visning av disse formatene, for eksempel VLC og Splash Lite, men dersom du har et ønske om å klare deg med standardprogrammene Windows Media Player og Media Center, trenger du et lite tillegg - en såkalt plugin.

Nyeste Windows Media Player og Media Center i Windows 7 er i stand til å vise de fleste aktuelle videoformatene, inkludert DivX, Xvid og Quicktime. Det eneste du da trenger i tillegg for å kunne vise undertekster, er gratistillegget DirectVobSub.

Automatisk

Så snart tillegget er installert, vil undertekster dukke opp automatisk. Undertekstene må ha samme navn som videoen, men med en annen fil-endelse. I tillegg til .sub og .srt støttes også en rekke andre, mindre utbredte undertekst-formater.

Du kan også gjøre en rekke tilpasninger i DirectVobSub, hvis du føler behov for det, gjennom et eget kontrollpanel:

Teksting i Windows Media Player og Media Center


DirectVobSub er basert på åpen kildekode, og er gratis. Du finner mer informasjon og kan laste ned tillegget fra denne siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen