Teknisk omtale

Teknisk omtale

  Maskinen er utstyrt med en Pentium III 450 og det er installert 64 MB minne. Det er to kontakter for SDRAM minnemoduler og bare den ene er i bruk. Harddisken er en Maxtor på 10 GB og støtter UDMA/66. CDer leses med en DVD-ROM-leser Samsung SD-5606F, grafikken er integrert på hovedkortet og leveres av brikken fra 3dfx Voodoo3 2000 med 8 MB minne og TV-utgang. Lyden er integrert på hovedkortet og er basert på SoundBlaster Audio PCI.

  Tilknutning til Internett skjer via ISDN-kortet som sitter i en PCI-kortplass.

  Skjermen er en 17-tommer som måler 40,2 cm diagonalt. Maksimal anbefalt oppløsning er 1024 x 768 @ 85Hz, som gir et godt og stabilt bilde. Punktavstanden (dot pitch) er på 0,27 mm. Skjermen karakteriserer vi som meget god.

  Høyttalerne er laget for å henge på siden av skjermen. Det er to smale spor på siden og to flate metallkroker på høyttalerne. Både montering og demontering er enkelt. Lydkvaliteten er kurant til multimedia, men bass blir alltid mangelvare hos små høyttalere.

  Tilkobling

  Disse består av en serieport, en parallellport, en USB bak og en foran på siden, spillekontroll/MIDI (krever overgangsledning), og skjermutgang med S-video og phonoplugg i tillegg for tilkobling til TV.

  Ellers finner vi tilkobling til ISDN-kontakt og minijack'er for tilkobling til høyttalere, mikrofon etc.

  Utbyggingsmuligheter

  Maskinen åpnes ved å trekke av fronten, og skru ut skruene som fester sidepanelet og frontdetaljen.

  Det er god plass inne for ekstra lagringsenheter i maskinen, men bare to ledige kortplasser. Dette kan være to PCI eller en PCI og en ISA.

  Det er to plasser til minne og den ene av disse er ledig.