Teknisk omtale Hyundai PIII 500

Teknisk omtale Hyundai PIII 500

Teknisk omtale Hyundai PIII 500

  Maskinen er utrustet med en 500 MHz Pentium III, 128 MB minne og harddisken er på 12,1 GB. CDer leses med en 6X DVD-ROM-leser av merke AOpen DVD-963. Skjermkortet er et ATI Rage Pro og har 16 MB minne. Lyden er integrert på hovedkortet og håndteres av brikken Creative Audio PCI 128. Det er også et ISDN-kort fra Asuscom som står i en PCI-plass.

  Skjermen er på 17-tommer og måler 40 cm diagonalt. Dette stemmer bra med det oppgitte målet på 16-tommers synlig bilde. Maksimal anbefalt oppløsning er 1024 x 768 @ 85Hz, som gir et godt og stabilt bilde. Punktavstanden (dot pitch) er på 0,27 mm. Skjermen karakteriserer vi som meget god, og vi har selv hatt svært god erfaring med skjermer fra Hyundai gjennom årene.

  Høyttalerne er kurante. De er relativt store, og gir også musikalsk utbytte hvis ikke kravene til volum og toneomfang er alt for kresne.

  Tilkobling
  PCen har alle standard tilkoblinger: Tastatur, mus, 2 x USB, 2 x serieporter, én parallellport, skjermutgang og tilkobling for ISDN. Det er også minijack-kontakter for høyttalere, mikrofoninngang og linjeinngang og en standard kontakt for styrespak (og MIDI som krever overgangsledning).

  Den eneste ekstra tilkoblingen sitter på grafikkortet, og er for tilkobling til TV med S-video eller coaksialplugg (phono).

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Utbyggingsmuligheter
  Maskinen er normalt lett å åpne. Det er skruer på baksiden, og du trekker hele metalldekselet bak og opp med et enkelt håndgrep.

  Maskinen er meget ryddig satt sammen, med ledningene pent buntet.

  Det er plass til 3 ekstra lagringsenheter med adkomst fra forsiden. Dermed er det plass både til en CD-brenner og en ekstra harddisk. To av plassene er 5,25-tommer brede, og en er 3,5. Braketten til en intern harddisk sitter på høykant ved siden av strømforsyningen.

  Det er tre plasser til minne, og to av disse er ledige.

  Det er en AGP-plass, fire PCI-plasser, en ISA og en delt PCI/ISA-plass. Du kan altså sette inn fire PCI kort og ett ISA-kort, eller tre PCI-kort og to ISA-kort i maskinen, i tillegg til ISDN-kortet som maskinen kommer med som standard.