Tekken 4

Tekken Tag var morsom, men det er Tekken 4 vi egentlig har ventet på. Nå er den her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tekken er kanskje en av de mest velkjente spillseriene som har vært tilgjengelig på PlayStation-maskinene. Vi husker alle hvor imponerende det var å spille de første tre utgavene av serien, som kom på den originale PlayStation-maskinen, og brakte spillehall-grafikk inn i våre stuer.

Det fjerde Tekken-spillet, Tekken Tag Tournament, kom samtidig med lanseringen av PlayStation 2, og var underholdende nok, men det er Tekken 4 som virkelig er det neste fullverdige kapittelet i serien.

Ingen revolusjon

image: Tekken 4

Til tross for lang ventetid, er likevel de fleste forandringene mer en videreføring av gamle ideer enn virkelige nyheter. Det er fremdeles Tekken i bunn og i grunn, og alle som har spilt tidligere utgaver vil raskt komme i gang med det nye spillet.

Det er tre helt nye karakterer med i Tekken 4. Christie er blitt opplært av Eddy Gordo, og behersker den samme kampstilen som han gjorde i sin tid. Forskjellen er at Christie er noe mer attraktiv å se på. Stevie Fox er bokser, og bruker kun knyttnevene til å slåss. De to knappene som vanligvis betjener bein, brukes hos Steve til å dukke. Det er en interessant nyhet, og Steve ble raskt favoritten blant de nye personene. Craig Marduk er et hode høyere enn alle andre i spillet, og bruker en kampteknikk som ligner litt på wrestling.

Den kanskje største nyheten er at banenes utforming har mer innflytelse på kampene. Nå er ikke banene uendelig lange, men har klare vegger og andre objekter som kommer i mellom. Du kan med andre ord dytte motstanderen mot en vegg, og denge han til han detter sammen. Som et mottrekk er det nå kommet en mulighet til å ta tak i motstanderne og skyve dem, slik at du befinner deg på andre siden.

De fleste av karakterene har fått noen nye bevegelser og triks, og gjerne mistet noen gamle i samme slengen. Du må regne med å bruke litt tid på å venne deg til favorittkarakteren din og finne ut hva hans nye triks er, men som sagt er dette Tekken, og du vil kjapt komme i gang med å fighte.

image: Tekken 4

Det er mange måter å spille spillet på, men vi regner nok med at det er flerspillermulighetene som er mest interessante for de fleste – Tekken har alltid vært det ultimate vorspiel-spillet, og denne nye utgaven er intet unntak. Tekken Force Mode er også moro, og er et slags tredjepersons actionspill der oppgaven er å banke opp bølger av motstandere.

Grafisk lekkert

Tekken 4 er svært vellaget når det gjelder det tekniske, og viser hva gode gamle PlayStation 2 kan prestere. Spillermodellene er blitt kraftig forbedret, med realistisk hår og klær.

Vanneffektene er også flotte. Likevel er det klart at PS2 er langt fra like kraftig som XBox, da boksens Dead or Alive 3 er grafisk mye mer imponerende. Men så lenge vi holder oss i PlayStation-verdenen, finnes det knapt et slåssespill som kan måle seg med Tekken 4.

image: Tekken 4

Lyden er egentlig ganske skuffende – slagene lyder akkurat som før, og karakterene stønner som i tidligere spill. Musikken er fremdeles forferdelig, men det er vel kanskje en del av opplevelsen. Intet nytt på lydsiden, alt i alt.

Føles godt

Det er egentlig ikke så stort mer å si om Tekken 4. Har du spilt Tekken før, vet du nøyaktig hva du får. Det er bare blitt bedre, morsommere og penere. Det er ikke akkurat overflod av slåssespill for tiden, det er egentlig bare Virtua Figher 4 og Tekken 4 som gjelder på PS2 akkurat nå. Begge er solide og underholdende spill, og vi nøler ikke med å anbefale Tekken 4 til alle som er glad i litt kvalitetsfighting. Bare ikke forvent noe revolusjonerende nytt.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!