Teachers Smart Card

Et kort som beskytter PCer mot alle typer fikling høres forlokkende ut, og prisen er også svært attraktiv. Men vi hadde gjerne sett at det virket…

Vi har tidligere testet et kort som lovet det samme – å beskytte PCen mot alle typer inngrep. Fra nye drivere som ikke fungerer, til ren sabotasje, mislykkede installasjoner og virusbefengte e-poster – det er en verden full av farer som dagens PCer kan bli utsatt for.

Det forrige kortet vi testet, Radix Protector, fungerte utmerket, med enkel installasjon og umerkelig i bruk. Det eneste negative var den høye prisen, det koster mange ganger så mye som Teachers Smart Card (TSC).

Men vi fikk ikke TSC til å virke.

Installasjon i Windows Me

Vi startet først med en nyformatert (FAT32) harddisk med duggfrisk installasjon av Windows Me. Installasjonen av TSC gikk helt greit, vi fulgte den korte og greie bruksanvisningen og støtte ikke på noen problemer så langt.

Da at vi var oppe å kjøre igjen, startet vi Windows Update og lastet ned de siste oppdateringene av forskjellig slag til Windows Me.

Etter dette måtte vi ta en omstart, og forventet at PCen skulle bli satt tilbake til utgangspunktet før oppdateringene.

Men PCen bare hang etter at vi hadde skrevet inn Windows-passordet.

Vi måtte avinstallere TSC, først da kom vi inn i Windows.

Installasjon i Windows XP

Vi forsøkte da en annen harddisk, nyformattert til NTFS og med Windows XP nylig installert, og nesten ikke brukt.

Først måtte vi opprette en liten FAT-partisjon, som gikk greit ved hjelp av Partition Magic. Vi satte denne til litt i underkant av 2 GB.

Installasjon av TSC gikk greit også denne gang, og vi kontaktet igjen Windows Update for å laste ned de siste oppdateringene.

Nedlastningen gikk greit, men installasjonen hang.

Vi måtte reboote, og fikk opp et skjermbilde før Windows ble lastet inn som viste at TSC gjenopprettet disken. Det tok en del minutter, men Windows XP kom opp uten problemer.

Vi gjentok forsøket på å laste med og installere oppdateringene igjen, men resultatet ble det samme – heng under installasjon.

Teachers Smart Card

Gjenopprettingen gjentok seg ved omstart, som tok flere minutter.

Konklusjon

Vi vet at dette kortet kan fungere i mange sammenhenger. Etter testen av Radix Protector mottok vi mange leserbrev som utrykte stor begeistring både over finesser og pris hos TSC.

Vi vil likevel anbefale en grundig sjekk på kompatibiliteten, både med eksisterende og kommende maskinpark før man kjøper inn et antall kort – uansett type og fabrikat.

Vi vil dessuten nevne at Radix-kortet var atskillig enklere å installere, var fullstendig ”usynlig” i bruk, og brukte umerkelig med ekstra tid ved gjenoppretting.

Pris og distributør:

Norsk representant for Teachers Smart Card er Moonscape.

Prisen er beskjedne 398 kroner eksl mva (493,50 inkl) pr. stk. for inntil 9 kort, større antall gir kvantumsrabatt.