Teac 40X brenner

Det er flere utfordrere til posisjonen som den raskeste og rimeligste CD-brenneren. 40x modellen fra Teac plasserer seg ikke overraskende i toppsjiktet, men blir slått på målstreken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Teac 40X brenner
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

40X CD-brennere er ikke bare blitt hyllevare, de er også blitt rimeligere. Det er ikke mange hundrelappene å spare på å kjøpe en rimeligere brenner. Forskjellen mellom de raskeste brennerne er svært liten, det som skiller er generell oppførsel og eventuelle nykker. Denne brenneren fra Teac var et hyggelig bekjentskap i så måte.

LES OGSÅ:

Installasjon

Brenneren leveres både i ”løs vekt” og i fargerik (oransje!) pappeske med programvare og et par plater. Vi testet den innpakkede utgaven.

Programvaren er siste versjon av Nero, og det følger med flatkabel, skruer og den helt unødvendige lydkabelen. Det ser ut som om alle brenner-produsentene sitter på et stort lager av slike, som de må bli kvitt. Den brukes jo ikke i en moderne rask PC, som er en forutsetning for å kunne utnytte en brenner av dette kaliberet.

Som forventet var det en grei sak å installere både brenneren og programvaren Nero, som kommer som en OEM-versjon. Fullversjonen av Nero støtter for øvrig også brenneren, i den siste versjonen.

40x media uteblir

Til tross for utbredelsen av 40x brennere, er det umulig å få tak i plater som er sertifisert til å håndtere denne hastigheten. En del uspesifiserte plater trigger ikke hastighetsbegrensningen hos brenneren, og kan i blant brennes med hell på full hastighet. Som regel stopper de på 32x, som Teac-brenneren typisk klarte å svi av på 3 minutter og 46 sekunder, med et avvik på et par sekunders i tillegg nå og da.

Den ene 40x platen som fulgte med i esken ble behandlet med silkehansker, og fikk behandling av ny-bootet PC. Likevel ble brennetiden bare fattige 13 sekunder kortere; vi målte den til 3 minutter og 33 sekunder.

CD-RW er oppgitt til å brennes på 12x hastighet, men det lå bare en 10x plate i esken. Den ble også registrert med 10x som maks hastighet, så vi måtte bruke en annen plate. Denne ble brent på 6 minutter og 58 sekunder, mens 10x-platen som fulgte med brukte 8 minutter og 18 sekunder.

Rask leser og ripper

Lesehstigheten steg jevnt og fint helt opp til 7 199 KB/sekund. Det er svært nær de spesifiserte 7 200 KB/sekund.

Ripping av vår musikk-CD ble gjort unna på 2 minutter og 29 sekunder.

Konklusjon

Brenneren er rask, stabil og rimelig. Den ligger bare noen få sekunder etter Plextor, som holder stand som testens vinner.