Tastaturet du ikke har sett maken til

Tastaturet du ikke har sett maken til

Trådløst tastatur og mus får aldri samme betydning etter dette.

Publisert
Sist oppdatert

Berlin, DinSide Data: Vi har lenge vært på utkikk etter et fornuftig trådløst tastatur med integrert museplate, som lar oss styre stue-PC-en fra sofakroken. Derfor stoppet vi opp på Cideko sin stand under årets IFA-messe i Berling, for der fikk vi øye på deres lille All-in-one Wireless Keyboard.

Men overraskelsen ble stor da representanten fra Cideko løftet tastaturet fra bordet. For i samme øyeblikk beveget musepekeren seg oppover på skjermen foran det. Det viste seg altså at tastaturet er utstyrt med sensorer, ikke ulikt dem man finner i Nintendo Wii-kontrollene. Ved å bevege tastaturet rundt i luften, flytter musepekeren seg tilsvarende på skjermen.

Ideell for spilling..?

Representanten demonstrerte deretter hvordan bevegelser kunne brukes til å styre et Doom-lignende spill på skjermen. På toppen av tastaturet er det to knapper for venstre- og høyreklikking. Det er også diverse hurtigknapper for multimedieavspilling, surfing etc. Sistnevnte virker bare i Windows, men tastaturet skal for øvrig gå an å bruke både for Linux- og Mac-brukere.

Vi rakk dessverre ikke å prøve det selv, men det var ganske stilig, syntes vi!

Tastaturet du ikke har sett maken til

(Fortsetter under bildet)

Enkel installasjon

I følge spesifikasjonenen måler tastaturet 142 x 88 x32,9 mm, og de to AA-batteriene skal holde til mer enn 50 timer konstant bruk, og rekkevidden på signalene skal være inntil 50 meter. Ingen drivere skal være nødvendig, bare plugg inn mottakeren i en ledig USB-port, og du er klar for en luftig opplevelse.

Vi har prøvd å finne ut om tastaturet er på vei til Norge, uten hell. Det er også begredelig med informasjon hos produsentens hjemmeside.

Vi skriver det uansett på årets julegave-ønskeliste.

Flere saker fra IFA 2009

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer