<B>FESTRENS: </B> Tastaturet på PCen eller laptopen er finere når det er rent. Her har du to programmer som gjør at du kan rense dem (nesten) når som helst.
FESTRENS: Tastaturet på PCen eller laptopen er finere når det er rent. Her har du to programmer som gjør at du kan rense dem (nesten) når som helst.Vis mer

Tastatur-rens for de glemsomme

To programmer som løser en viktig bagatell. Greit, en viktig-ish bagatell.

Et tastatur samler mer dritt i løpet av en uke enn en britisk tabloidavis, og det er aldri en hyggelig sak å bli kvitt det.

For ikke å snakke om at det gjerne slår deg litt for seint at, jo, tastaturet trenger virkelig en kjapp sveip med hånda eller en mikrofiberklut.

Og hva skjer når du tar en kjapp sveip uten å koble fra tastaturet eller skru av maskinen? Du treffer like mange uventede tastekombinasjoner som en ettåring som for første gang får ta på en PC, og før du vet ordet av det står du i BIOSen med begge beina.

Hvis du har PC, vel å merke.

Låser tastene helt

Det første programmet er nemlig for Mac. Det heter KeyboardCleanTool, og programbeskrivelsen er sannsynligvis den enkleste vi noengang har gjort: Det låser tastaturet ditt midlertidig, slik at du kan tørke det.

Trykk på lås-knappen med musa, tørk, lås opp med musa.

Programmet er gratis, og kan lastes ned her.

Opphavsmannen sier Apple ikke vil ha programmet i sin App Store for Mac, fordi det angivelig var "unyttig". De om det.

Tastatur-rens for de glemsomme


Mer avansert på Windows

Windows-brukerne har selvfølgelig også et tilsvarende program. Det heter "Kid-Key-Lock", og som navnet tilsier, er det egentlig ment som en slags foreldrekontroll.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brukeren kan bestemme at enkelte (kritiske) taster ikke skal være aktive mens den lille poden sitter foran PCen, men ettersom det også er mulig å låse tastaturet helt, kan det brukes i samme øyemed som Mac-programmet nevnt over.

Kid-Key-Lock er gratis, og kan lastes ned her. Det skal være kompatibelt med alle nyere Windows-versjoner.

Ok, du kan jo skru av maskinen også. Men om du vil slippe det, prøver du disse først.