Targus Portable Speaker Book

MINITEST: Den kan minne om en tilårskommen bærbar CD-spiller, men det er før den åpnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å sprade rundt i gatene med hvite ørepropper i ørene er ikke lenger et fenomen forbeholdt den yngre garde. Stadig flere, i alle aldre, har MP3-spilleren som en naturlig del av påkledningen. Tross alt har de eldste i rock'n roll-generasjonen for lengst passert 70.

Og hvis man synes musikken blir for bråkete har man fortsatt både lydbøker, språkkurs, podkaster og radio å lytte til mens man sprader.

Noen ganger kan det imidlertid være greit å dele lytteopplevelsene med andre, og bytte ut proppene med høyttalere. Det er her Portable Speaker Book fra Targus kommer inn i bildet. Denne "boken" er på størrelse med en god, gammel bærbar CD-spiller, men når den åpnes dukker to flate høyttalere opp. Praktisk!

image: Targus Portable Speaker Book


Enkelt

Speaker Book drives av fire små batterier (AAA). Hvis den kobles til en PC via USB-porten, får den imidlertid all strømmen den trenger derfra. Mellom de to høyttalerne sitter en standard 3,5mm minijack, og her kan man altså plugge inn MP3-spilleren, PCen eller andre eksterne lydkilder. Du kan altså ikke overføre musikk digitalt via USB.

Minijacken fungerer også som av/på-bryter. Stikker du inn pluggen, aktiveres høyttalerne automatisk. Over minijacken sitter et hjul som lar deg justere lydnivået.

image: Targus Portable Speaker Book


Topp til telt

For å sikre best mulig lyd har Targus bygd høyttalerne med utgangspunkt i en teknologi kalt NXT. Denne skal i følge produsenten sørge for at alle delene av lydbildet blir gjengitt på best mulig måte. Vi har testet høyttalerne, og til sitt bruk kan lyden være OK - men vi savnet litt mer bass. Diskant og mellomtone er imidlertid upåklagelig. Forvent heller ikke å kunne fylle stua med godlyd, til det er lyden for lav og mangler fylde. Teltet eller campingvogna er nok mer passende lokasjoner.

Du kan lese mer om NXT-lydteknologien her.

Portable Speaker Book veier 310 gram og måler 13,5 cm x 3,6 cm x 15,8 cm (sammenklappet).

Veiledende butikkpris er i følge Targus 349 kroner inkludert moms. Produktet er på vei til butikkene i skrivende stund.

Les også:
Tre rimelige PC-høyttalersett
Det finnes smarte høyttalere