Targa Series II

Targa er en PC-serie som settes sammen av standardkomponenter hos den norsk/tyske distributøren Actebis. Maskinen vi mottok var en middels PC med høyt spesifiserte multimediafunksjoner. Den har et komplett system for avspilling av DVD filmer og vil egne seg godt for multimedia-interesserte hjemmebrukere.

 Foto: Oliver Mann
Foto: Oliver Mann Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


Targa Series II skiller seg først og fremst ut ved at den er utstyrt med en DVD-ROM-leser. DVD-ROM-leseren fungerer også som CD-ROM-leser og er koblet til et kort som tar seg av visning av DVD-filmer. Kortet tar seg også av AC-3 lyd på filmene, en funksjon som man oftest bare ser på avanserte hjemmekino-anlegg.

LES OGSÅ:

Maskinen blir levert med Windows 95 ferdig installert. Programvare for å vise DVD-filmer følger også med. Actebis har også en avtale med den norske anti-virus-leverandøren – Norman Data Defense Systems AS. En enbrukerversjon av Norman Antivirus er installert på maskinen. Et antivirusprogram er ferskvare og du er nødt til å tegne en vedlikeholdsavtale for å få oppgraderinger. Det koster ekstra, men er en nødvendighet for alle PC-brukere. Uansett sparer du innkjøpskostnadene og betaler bare for vedlikehold.

Konstruksjon

Targa Series II benytter et standard ATX minitårn-kabinett. Det er utstyrt med et Creative Encore Dxr2 DVD oppgraderingskit. Det består av en DVD-ROM-leser, et MPEG2 video-kort og et Creative Soundblaster Awe64 lydkort med MIDI-wavetable. Vi oppdaget at DVD-ROM-leseren var installert som slave alene på den sekundære IDE-bussen. Det fungerte tilsynelatende, men det er fare for at det kan bli ustabilt over tid. Vi gjorde den om til master før vi startet ytelsesmålingene. Den har også en Seagate Medalist 3,2 GB harddisk og et Creative Graphics Blaster Extreme skjermkort med meget god 3D-funksjonalitet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Komponenter

Hovedkortet til Targa Series II er av typen Gigabit. Det benytter Intel 430TX brikkesett og en Intel Pentium MMX på 233MHz. Brikkesettet sørger for at den har støtte for USB, SDRAM og UltraDMA/33 IDE. Den leveres med 32MB SDRAM og har plass til to ekstra 5.25-tommers enheter, en ekstra 3.5-tommers enhet og tre ekstra innstikkskort.

Dokumentasjon

Targa blir levert med den vanlige OEM-dokumentasjonen. CDen til Windows 95 følger med. Det gjør også manualen og CDene til DVD-pakken og hovedkortet. I tillegg har Actebis laget en enkel bruksanvisning på tysk, engelsk og fransk. Manualen er ikke spesielt god og er en lett blanding av selvfølgeligheter og tekniske detaljer.