Nå får du vanlige Windows-programmer i tillegg til spill på Steam. Foreløpig er utvalget lite, men Valve lover mange nye titler framover.
Nå får du vanlige Windows-programmer i tillegg til spill på Steam. Foreløpig er utvalget lite, men Valve lover mange nye titler framover.Vis mer

Tar opp kampen mot Windows Store

Steam begynner å selge vanlig programvare i tillegg til spill.

Selskapet Valve har hatt stor suksess med sin butikkløsning Steam, som blant annet lar deg kjøpe og laste ned spill til datamaskinen. I skrivende stund finnes mer enn 2500 spill i Steam-biblioteket.

En av de store fordelene med Steam er at spillene oppdateres automatisk, og man lagre spilldata i nettskyen slik at den blir tilgjengelig uansett fra hvilken datamaskin du spiller på. Og skulle PC-en ta kvelden, kan man enkelt installere Steam og laste ned spillene på ny på en annen.

De første programmene på plass

I august kom nyheten om at Steam hadde planer om å utvide tjenesten til også å omfatte vanlig programvare, fortsatt med de samme fordelene som Steam-spillene bringer med seg.

I går dukket de første programmene opp i butikken, og samtlige blir solgt med 10 prosent rabatt første uken. Programmene omfatter blant annet benchmark-programmer fra Futuremark, samt GameMaker: Studio, CameraBag 2, ArtRage Studio Pro og 3D-Coat, skriver Neowin.

Angriper Microsoft

Mange betrakter satsingen som et direkte svar på Windows Store, som blir en standardfunksjon i Windows 8, som er knappe fire uker unna. Her vil man imidlertid kun kunne kjøpe og laste ned såkalte "modern apps"; programmer som er skrevet for Windows 8 og nettbrett med Windows RT - og i stor grad myntet på berøringsskjermer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Steam-programmene vil derimot også kunne brukes på eldre Windows-versjoner

Windows Store fungerer kun i Windows 8, og det meste som finnes der er optimalisert for berøringsskjermer.
Windows Store fungerer kun i Windows 8, og det meste som finnes der er optimalisert for berøringsskjermer. Vis mer

(Fortsetter under bildet)

En av Steam-bakmennene, Gabe Newell, har uttalt seg i svært negative ordelag om Windows 8, og blant annet omtalt det som en katastrofe for alle i PC-bransjen. Newell har tidligere jobbet for Microsoft.

Mer informasjon på Steampowered.com.

Her finner du ferske Windows 8-saker