Denne nye klokka presenterte Tag Heuer under årets Baselworld-messe. Men smartklokka deres kommer først til høsten, ifølge Bloomberg. Foto: NTB SCANPIX
Denne nye klokka presenterte Tag Heuer under årets Baselworld-messe. Men smartklokka deres kommer først til høsten, ifølge Bloomberg. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

- Tag Heuers smartklokke klar til høsten

Samarbeid med Google og Intel.

Publisert
Sist oppdatert

Sveitserne har laget klokker med smart-elementer som navigasjon, oppkobling mot mobil og andre ting før.

I løpet av året vil den sveitsiske urindustrien lansere klokker som skal konkurrere direkte med de nyeste smartklokkene fra blant andre Motorola Samsung, LG Pebble og Apple.

Hvilken sveitser som faktisk kommer først i glassdisken hos urmakeren med en blanding av klassisk armbåndsur i luksusklassen og et høyteknologisk kommunikasjonssenter, er derimot usikkert.

Ikke så lurt å kjøpe klokker i utlandet?

<strong><b>ENIGE:</strong></B> For litt over en måned siden kunngjorde Tag Heuer at de hadde inngått avtale med Google og Intel. Fra venstre Tag Heuer-sjefen Guy Semon, LVMH-sjefen Jean-Claude Biver, Intels produktsjef Michael Bell og Googles Android-sjef David Singleton. Foto: NTB SCANPIX
ENIGE: For litt over en måned siden kunngjorde Tag Heuer at de hadde inngått avtale med Google og Intel. Fra venstre Tag Heuer-sjefen Guy Semon, LVMH-sjefen Jean-Claude Biver, Intels produktsjef Michael Bell og Googles Android-sjef David Singleton. Foto: NTB SCANPIX Vis mer


Samarbeid med Google og Intel

Men den sveitsiske klokkegiganten Tag Heuer ligger i hvert fall godt an. På den sveitsiske urmessa Baselworld i slutten av mars i år annonserte de avtalen med Google og Intel om å levere teknologi til sin første smartklokke.

- Dette innleder en ny tidsalder med samarbeid mellom sveitsiske urprodusenter og IT-miljøet i Silicon Valley. Det føyer sammen de tre selskapene ekspertise inn henholdsvis luksus-klokker, programvare og maskinvare, het det.

LES OGSÅ: Dette betyr de vanskelige klokke-ordene!

Vil koste det dobbelte av Apple Watch

Ifølge næringsliv-nyhetstjenesten Bloomberg vil klokka komme på markedet i løpet av oktober eller november.

Prisen vil ifølge Bloomberg bli rundt 1400 dollar, om lag 10.600 norske kroner etter dagens kurs. Plusser vi på moms, vil den norske prisen trolig overstige 13.000 kroner.

<strong><B>I KLOKKEBUTIKK:</strong></b> Tag Heuer-klokkene selges kun gjennom autoriserte forhandlere. Det samme vil trolig også være tilfelle med smartklokka deres. Foto: NTB SCANPIX
I KLOKKEBUTIKK: Tag Heuer-klokkene selges kun gjennom autoriserte forhandlere. Det samme vil trolig også være tilfelle med smartklokka deres. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Dette er det dobbelte av prisen du må betale for en Apple Watch, som i dag koster rundt 519 pund (om lag 6044 norske kroner) i 42 millimeter størrelse i stål med hvit sportsrem i den britiske Apple-butikken (den har ennå ikke kommet til Norge).

LES OGSÅ: Hvilket armbåndsur bør du velge?

Konkurrerer med luksus-kvarts

Tag Heuer selger mekaniske ur fra 20.000 og oppover til hundre tusen, men har også batteriklokker (kvarts) fra 10.000 og oppover.

Med andre ord vil smartklokka ligge på selskapets kvartsklokkenivå (det finnes langt billigere batteriklokker fra andre produsenter), og dermed være et alternativ i den nedre delen av luksusmarkedet.

<strong><b>FRYKTER IKKE APPLE:</strong></B> LVMH-sjefen Jean-Claude Biver håper at Apple selger flest mulig smartklokker. Det vil være gunstig for salget av luksus-smartklokke fra Tag Heuer, mener han. Foto: NTB SCANPIX
FRYKTER IKKE APPLE: LVMH-sjefen Jean-Claude Biver håper at Apple selger flest mulig smartklokker. Det vil være gunstig for salget av luksus-smartklokke fra Tag Heuer, mener han. Foto: NTB SCANPIX Vis mer


Frykter ikke Apple

Jean-Claude Biver, som leder klokkedivisjonen i selskapet LVMH (Moet Hennessy Louis Vuitton) , som Tag Heuer er en del av, frykter ikke konkurransen fra Apple.

- Jeg håper de selger millioner på millioner på millioner av dem. Jo mer de selger, jo større sjanse er det for at noen av kundene deres vil ha noe annet og gå for Tag Heuer i stedet, sier Biver.

Det finnes så langt verken bilder eller tekniske detaljer om klokka. Og Tag Heuer har så langt ikke bekreftet offisielt at de er klare med et produkt til høsten.

LES OGSÅ: Her er årets klokkenyheter fra Sveits!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer