Et enkelt valg gjør at du slipper automatisk omstart når du minst ønsker det.
Et enkelt valg gjør at du slipper automatisk omstart når du minst ønsker det.Vis mer

Ta kontroll over Windows-oppdateringene

Windows 7 skrur seg av og på automatisk etter å ha installert oppdateringer, uten å spørre om lov. Heldigvis kan du ta kontrollen selv.

Mange av oss blir frustrerte når PC-en foretar seg ting utenfor vår kontroll. Automatisk omstart, for eksempel. Den kan du risikere at skjer både titt og ofte, etter at Windows 7 (eller eldre versjoner, for den saks skyld) har oppdatert seg selv med de nyeste fiksene og feilrettingene.

Spesielt kjedelig er det hvis PC-en står midt i en eller annen prosess, og åpne dokumenter blir stengt uten å bli lagret - og filnedlastingene dine blir avbrutt.

Styr hvordan oppdateringene skal foregå

Heldigvis er det ikke veldig vanskelig å unngå dette, du må bare kjenne til en viss innstilling. Den finner du under Windows Update-funksjonen.

Du finner Windows Update på Startmenyen i Windows 7, eller du kan starte funksjonen direkte ved å skriver "Windows Update" i søkefeltet.

I bildet som dukker opp skal du trykke på "Endre innstillinger" i venstremargen:

Ta kontroll over Windows-oppdateringene


Snart vil du se at viktige oppdateringer installeres automatisk, og det skjer sannsynligvis klokka 3 om natta. Og dersom oppdateringene krever en omstart for å aktiveres, ja, så gjør Windows nettopp det. Uten å spørre om lov først.

Ta kontroll over Windows-oppdateringene


Men hvis du, som oss, ønsker full kontroll, kan du ganske enkelt velge et av de andre forslagene. Vår favoritt er utvilsomt: "Se etter oppdateringer, men la meg velge om de skal lastes ned og installeres":

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ta kontroll over Windows-oppdateringene


Ulempen er selvfølgelig at viktige oppdateringer ikke er på plass i samme sekund som de blir tilgjengelig, men for deg som tilbringer mye tid foran PC-en bør det ikke innebære noe stort problem.

Artikkelen ble også publisert i juli 2011.

Her finner du flere Slik gjør du det-artikler


Har du tips til temaer vi kan ta opp i Slik gjør du det-spalten? Send oss en epost!