Ta i bruk en ny harddisk

Spørsmål:

Hei,

Jeg har nettopp kjøpt en ny harddisk fordi den gamle er blitt full. Windows klager hele tiden på at C: er full, og ber meg slette overflødige filer. Men nå er det ikke mye igjen å slette.

Kan jeg flytte programmer fra den gamle harddisken til den nye på en enkel måte? Jeg prøvde å flytte hele Photoshop-katalogen men det fungerte svært dårlig. Håper på svar!

Hilsen Vibeke

Datadoktoren svarer

Hei Vibeke,

Application Mover flytter programmet, oppdaterer registeret, ini- og systemfiler inkludert alle referanser, for eksempel på startmenyen. Vis mer

Spørsmålet ditt er svært relevant for de fleste som oppgraderer med en ny harddisk, men også for de som har delt disken inn i flere partisjoner.

Nå har det seg slik at det ikke bare er å flytte programmer fra én harddisk/partisjon til en annen, det ville i så fall føre til at de fleste programmene rett og slett ville sluttet å fungere på grunn av at referanser i registeret og ini-filer ville bli korrupte. Heldigvis finnes det andre utveier:

- Brukerfiler, for eksempel Mine Dokumenter-mappen, kan du flytte til D-disken. For å oppdatere systemet slik at programmer finner frem til den nye lokasjonen, høyreklikker du på Mine Dokumenter-ikonet på skrivebordet og angir ny plassering.

- Hvis du har installasjonsfilene til programmene dine, kan du avinstallere dem og installere på nytt. Angi da at programmene skal installeres på D:

- Det finnes en rekke programmer som hjelper deg med å flytte programmer fra en lokasjon til en annen, og samtidig oppdaterer alle referansene. Ett av dem kan brukes gratis ti ganger, og heter Application Mover. Du kan laste det ned fra denne siden.

Lykke til!

Hilsen Datadoktoren

Hva med deg?

Har du et datarelatert problem som du ønsker å få besvart? Send en epost til [email protected]

Her kan du lese flere spørsmål og svar