Synther, sampling og effekter

Synther

Du finner både moderniserte virtuelle versjoner av MiniMoog, Roland Juno-106 og andre kreasjoner som Vocoder, FM-synth og en modulær synth. Det er slående hvor elegant og forseggjort både det grafiske designet og lydkvaliteten i simuleringen er. Dette er de beste byggeelementene i denne versjonen av Pulsar.

Synther, sampling og effekter

Synther, sampling og effekter

Sampling

Foreløpig er det ikke støtte for å jobbe med egen sampling i Pulsar. De to forskjellige sample-avspillerne fungerer bare sammen med CD-ROM-plater i Akai S-1000-format. Dette fungerer til gjengjeld rimelig bra, og du kan laste inn ferdige oppsett (Patcher) eller enkeltsampler.

Synther, sampling og effekter


Begrensningen i arkitekturen gjør at det foreløpig ikke er mulig å laste inn komplette Volumer, som er den vanligste formen for avanserte, spillbare oppsett. Vi tenker da på avansert bruk av multisampling, både i tonehøyde og anslagsstyrke, med kryssfading mellom de forskjellige anslagene.

Effekter

Det finnes en enkel romklang, phaser, flanger, delay og chorus i mono og stereo-utgaver. I tillegg til dette finner du også kompressor, limiter og noen filtre.

Vi ble ikke spesielt imponert over romklangen. Den er ikke stort bedre enn svært enkle klanger på rimeligere kort. Den har riktignok ingen ulyder, men har altfor få algoritmer og parametre.

Mikser

Synther, sampling og effekter

Det finnes to forskjellige miksere, en svært enkel, og en avansert. Den enkle er mest å betrakte om en sub-mikser, siden den bare har volum og panorering mens den store har en rekke avanserte muligheter. Hver eneste stripe har firebånds parametrisk EQ, fire insert og seks AUX-send. Du kan bruke både Pulsars egne effekter eller koble til eksternt utstyr.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Inn og utganger

På selve braketten finner vi to optiske innganger og to optiske utganger. Disse er ikke for vanlig SPDIF, men for ADAT-format. Dette håndterer 8 kanaler i opptil 24-bits format, med en samplerate på 48 kHz. Det finnes to sett av disse, så Pulsar håndterer med andre ord 16 kanaler i dette formatet.

Det finnes flere forskjellige enheter som du kan koble til ADAT-kontaktene. Fra analoge innganger til overganger fra andre digitale flersporsformater, for eksempel fra Tascam sine digitale båndmaskiner.

I tillegg er det en "blekksprut-kabel" som har tilkoblinger for stereo analog inn/ut, SPDIF inn/ut og MIDI inn/ut/thru. Denne virker for øvrig solid og er godt merket.

Videre til Lydkvalitet og integrasjon