Syncless 2.0

Dette programmet synkroniserer innholdet i flere mapper - automatisk.

Vi blir stadig mast ørene fulle om hvor viktig det er å sikkerhetskopiere dokumenter, bilder, videoer og annet verdifullt materiale, men det er ikke alltid så lett å huske på.

Syncless er et program som gjør det langt enklere for deg, og i motsetning til de fleste andre synkroniseringsprogrammene sørger Syncless ikke bare for én sikkerhetskopi, men så mange du skulle ønske.

Les også: Ta full backup av Windows

Slik fungerer det

Man oppretter først en "tag". Dette er betegnelsen på en gruppe av mapper som du ønsker å synkronisere. Deretter kan du dra og slippe mappene du vil inkludere i denne tag-en, til hovedvinduet i programmet. Mappene kan ligge på forskjellige disker, minneplugger og nettverksstasjoner.

Når du har lagt til de mappene du ønsker å synkronisere i tag-en, trykker du ganske enkelt på "Sync Now"-knappen. Du kan også forhåndsvise hva som kopieres hvor, hva som slettes og hva som overskrives, ved å trykke på Preview-knappen.

Syncless 2.0


Man kan lage mange slike tag-er, du gir ganske enkelt hver av dem unike navn basert på hva de inneholder.

Filer som overskrives eller slettes flyttes ganske enkelt til den skjulte mappen _synclessArchive, og i utgangspunktet blir de to siste revisjonene lagret. På den måten kan du enkelt finne tilbake til materiale som eventuelt skulle bli borte ved et uhell. Via innstillingene i programmet kan du velge å lagre inntil 10 revisjoner, eller bestemme at filer som slettes eller endres rett og slett skal legges i papirkurven.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Syncless 2.0


Helautomatikk best for mange

Det er imidlertid den automatiske synkroniseringen som er mest spennende for alle oss som slurver med sikkerhetskopieringen. Ved å trykke på "Manual"-knappen svitsjer man til Seemless Synchronization Mode. Når tag-en står i denne modusen betyr det at hver gang det skjer en endring i en av mappene, det være seg nye filer, endringer eller slettinger, kopieres endringene til de andre mappene i tag-en. Genialt enkelt!

Syncless er dessuten åpen kildekode og gratis, og krever ingen installasjon. Programmet kan derfor fint kjøres fra en minneplugg eller ekstern harddisk, nyttig for deg som jobber på flere PC-er og ønsker tilgang til de samme filene på dem alle.

Syncless 2.0


Gratis

Syncless fungerer på Windows XP og nyere, og krever i tillegg at du har installert .NET-rammeverk versjon 3.5 eller nyere. Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra denne siden.

Les også: Glimrende backup over Internett