Symantec Cybercrime Index

Forteller deg hva du bør unngå på nettet - akkurat nå.

Både nyheter, statistikker og rangeringer av trusler er å finne på Cybercrime index.
Både nyheter, statistikker og rangeringer av trusler er å finne på Cybercrime index. Vis mer

Daglig hører vi historier og får tilsendt fortvilte eposter fra lesere som har blitt utsatt for cyberkriminalitet i en eller annen form. Og det er slett ikke alltid like lett å holde seg oppdatert på hva som skjer på denne fronten, og hvilke søkeord og nettsteder man definitivt bør holde seg langt unna.

Gratistjeneste

Sikkerhetsselskapet Symantec (mest kjent for sine Norton-produkter) lanserte for en tid tilbake en nettjeneste kalt Cybercrime Index. Det er en slags nyhetsside som har til formål å holde deg oppdatert på hva som er de største truslene - her og nå, hvilke søkeord og nettsteder du bør unngå, hvor truslene befinner seg, hvilke sektorer som rammes mest, og hvordan utviklingen har vært over tid - for å nevne noe.

Oversiktene oppdateres kontinuerlig, og er gratis å bruke. Det er imidlertid på det rene at Symantec ser på dette som en anledning til å få besøkende til å laste ned og kjøpe ett av sine sikkerhetsprodukter, via lenken "Protect Yourself" nederst i skjermbildet.

Hvis du ikke er interessert i å betale for sikkerheten, finnes det flere gode gratis alternativer.

Alltid oppdatert

Uansett hva du skulle bruke av sikkerhetsprogrammer er oversiktene verdt et besøk for deg som ønsker å holde deg oppdatert på det siste på trusselfronten. Du finner tjenesten her (krever Flash).

Cybercrime Index finnes også i en egen mobilutgave, som du finner her.

Saken er oppdatert sist 6. november 2011

Les også: Har noen tatt kontoen din?