Syltynn plastskjerm i masseproduksjon

Kun 0,7 mm tykk, og produkter som benytter skjermen er allerede på vei.

Det begynner å bli lenge siden vi første gang skrev om elektronisk blekk og fleksible, bøybare skjermer, men nå blir de endelig en realitet. Vi snakker her om EPD - eller Electronic Paper Display, også omtalt som eleltronisk papir, og den første som benytter plast i stedet for glass.

Veier bare 14 gram!

Det er LG som står bak skjermen, som er 6 tommer stor og har en oppløsning på 1024 x 768 piksler. Tykkelsen er på imponerende 0,7 mm, som ifølge LG er 1/3 av eksisterende glasskjermer i e-bøker. Ved å benytte plast tåler skjermen mye mer, og kan også bøyes 40 prosent fra midten. Og vekten? 14 gram...

Les også: Denne skjermen er usynlig

For e-bøker

Skjermen viser kun statiske bilder i sort/hvitt, og det er naturlig nok e-bøker LG har i tankene. Selskapet poengterer at plast er et mye bedre egnet materiale i slike produkter, ikke minst på grunn av bedre holdbarhet. Under utviklingen ble skjermen sluppet fra 1,5 meter gjentatte ganger, uten at det den påførte skader overhodet. Den skal også være særlig godt beskyttet mot riper.

Skjermen er som nevnt allerede i masseproduksjon, og ifølge LG vil vil vi allerede i april se de første produktene som bruker skjermen, på det europeiske markedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Denne skjermen kjenner deg igjen