Foto: BEL
Foto: BELVis mer

Syltynn MP3-spiller

Kult design er kanskje det aller viktigste på de nye, bærbare MP3-spillerne. Vi har testet spilleren som påstås å være verdens tynneste!

Artec Jungle-i er ikke bare en slank spiller, den er også meget elegant. Selve spilleren har en utførelse i blank og matt aliminium, noe som gir en følelse av eksklusivitet. Videre er spilleren utstyrt med et lite LCD-display, og knapper for de forskjellige funksjonene er plassert på sidene.

Som et kredittkort

Spilleren er ikke stort større enn et kredittkort, veier 57 gram og er bare 8,7 mm tykk. I motsetning til de fleste andre MP3-spillere, er den ikke utstyrt med kortleser, men blir levert i tre utgaver, med fastmontert 48, 64 eller 96 MB minne. Vår testspiller hadde 48 MB minne, noe som skulle være nok til 10-15 MP3-filer (45 minutter i nesten-CD kvalitet).

Med i pakken lå det noen enkle øreplugger, kabel for tilkobling til PC (parallelltilkobling), og batterilader. Det innebygde Lithium-batteriet klarer inntil åtte timer med musikkavspilling, og fullading tar i underkant av to timer. Batteriet kan også lades ved hjelp av et standard 9-volts batteri, dersom du ikke har tilgang til strømnettet.

Grei installasjon – til slutt

Med sine 8,7 mm og 57 gram, får spilleren plass i de fleste lommer.
Med sine 8,7 mm og 57 gram, får spilleren plass i de fleste lommer. Vis mer

Vi fikk raskt erfare at den medfølgende programvaren for kommunikasjon med Jungle-i ikke var beregnet for Windows Me og 2000. I begge tilfeller oppnådde vi ikke kontakt med spilleren i det hele tatt. Det har riktignok kommet en oppdatering som kan lastes ned fra Artecs hjemmeside, som kan ha rettet på dette. I Windows 98 gikk det derimot greit.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved hjelp av et Utforsker-lignende program, kan du overføre dine MP3-filer fra PCen din ved hjelp av dra-og-slipp metoden. Vi brukte 40 sekunder på å overføre en treminutters låt. Du kan også overføre andre filtyper og dermed bruke spilleren som transportmiddel for eksempel mellom jobb og hjem.

God kvalitet og funksjonalitet

Vi var ikke så veldig imponerte over de medfølgende øreproppene. For å få best mulig lydopplevelse vil vi anbefale å bruke mer solide løsninger. Ved hjelp av våre Philips øreklokker var vi faktisk svært så fornøyde, og vi var imponert over at mikrospilleren klarte å produsere såpass ”fet” lyd.

Du kan i tillegg påvirke lydbildet ved å velge innstillinger for ”Pop” eller ”Classic”, ved hjelp av Mode-knappen på spilleren. For øvrig har du knapper for å skifte spor, pause, gjentakelse og lydnivå. Du har også en sletteknapp. Sletting av spor kan også foretas ved hjelp av PC-programmet.

En nyttig tilleggsfunksjon er den innebygde opptaksfunksjonen (voice recorder). Denne fungerer faktisk veldig bra, og er svært følsom. Den lar deg nemlig fange opp lyder som ligger flere meter unna. Komprimeringen er også god; ett minutts innspilling opptar 350 Kb, noe som skulle bety at det er plass til godt over to timer med slike opptak.

Konklusjon

Dette er en spiller for deg som vil ha god lyd, og i tillegg er opptatt av design og størrelse. Det er derimot ikke noe for en skranten lommebok, hele 2990 kroner må du ut med.

Ett lite minus for at minnet ikke er utbyttbart, men alt i alt er dette et gadget-produkt som mange sikkert ”bare må ha”.

Du kan bestille spilleren fra den norske importøren, IFTEK i Larvik.