Svært lovende Wolfenstein

For en uke siden kom den aller første demoen av det nye, etterlengtede Wolfenstein-spillet. Demoen begrenser seg til ett flerspillerbrett, men gir oss likevel et innblikk i hva vi kan forvente oss.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Return to Castle Wolfenstein er nok blant de mest omtalte førstepersonsspillene for tiden, og et av de vi gleder oss aller mest til. Det store spørsmålet er hvorvidt den nye inkarnasjonen klarer å leve opp til den legendariske originalen fra 1993. Dette gjenstår å se – spillet er fremdeles noen måneder unna.

Nylig fikk vi imidlertid vår første smak av nye Wolfenstein, takket være den lille flerspillerdemoen. Selv om Return to Castle Wolfenstein primært skal være et enkeltspillerspill med klare mål og bakgrunnshistorie, er det tydelig at utviklerne også satser på en sterk flerspillerdel.

Angrip eller forsvar

Det ene brettet som foreløpig er tilgjengelig, er en fri tolkning av invasjonen av Normandie. Du kan velge å slutte deg til enten amerikanske styrker som skal angripe kystfortet til tyskere og stjele viktige dokumenter, eller de nevnte tyske soldatene som da skal forsvare sine militære hemmeligheter.

Det er med andre ord ikke snakk om vanlig deathmatch, men klassebasert lagspill. Du kan spille som vanlig soldat, ingeniør, lege eller løytnant. Avhengig av hvilken klasse du spiller som, må du passe på at dine medsoldater har rikelig med ammunisjon eller blir bandasjert hvis såret. Dette gjør selvsagt spillet mye morsommere.

Selve brettet er designet til å romme mange spillere, og alle kan lett finne seg en passende oppgave. Det er ingenting å utsette på verken design eller spillflyt.

I og med at hele spillet bygger på Quake III-teknologien, vil alle som har Quake-erfaring umiddelbart finne seg til rette i Wolfenstein. Menysystemet og flerspilleroppsettet er velkjent, og den eneste forskjellen er at du må velge hvilken side du vil støtte, hvilken klasse du vil spille som, og hvilke våpen du vil ha med deg.

Selve spillet er rett og slett vanvittig gøy – selv om vi kun fikk oppleve ett brett, er det lenge siden vi har hatt det så moro med et flerspiller actionspill. Dette lover svært godt for multiplayerdelen av Return to Castle Wolfenstein. Det gjenstår da bare å se om enkeltspillermoduset er like bra.

Når det gjelder grafikken så er den gjerne et hakk over det vi er vant til fra Quake III, men det ene brettet harikke nok variasjon til at vi kan virkelig uttale oss om de grafiske kvalitetene. Spillermodellene virker i alle fall noe mer detaljerte enn i Quake III.

Alle med en god internettforbindelse bør egentlig bare komme i gang med nedlastingen av demoen, den er fryktelig morsom og vil garantert korte ned ventetiden på fullversjonen. Du kan laste ned demoen fra denne adressen.