Surroundlyd fra bærbar PC

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg er ganske ny til surround, vet ikke så mye om hva man burde se etter eller hvilke fallgruver man burde passe seg og slikt. Gjorde et forsøk på å saumfare dinside.no, men bortsett fra noen tester av noen litt billigere anlegg enn jeg hadde tenkt meg stod det ikke så mye om hva jeg ville vite. Jeg har nemlig lyst på god lyd, virkelig god lyd som holder seg god selv om jeg spiller lav bakgrunnsmusikk. Tenkte på noe i 10.000 kroners klassen og vil at jeg skal kunne koble det inn i pc'en min som er bærbar, ikke alt for dyr og ikke har spesielt mange utganger *kremt*. Så på en Aureon 5.1 USB MKII for å forbedre lyden siden lydkortet mitt ikke er av de beste, men er litt usikker på om den har alle utgangene jeg trenger(?)

Så kort sammenfattet; jeg har ikke så veldig mye peiling på noen ting når det kommer til surround anlegg og tar gladelig imot all hjelp jeg kan få!

mvh
Leidulv

Datadoktoren svarer

Hei

Du bør velge deg et anlegg med en forsterker/receiver som har optisk inngang. Så velger du en ekstern USB-lydboks med optisk utgang som støtter surround. Her er det ikke kritisk hva du velger, siden det er snakk om dataoverføring, ikke analog lyd. Da unngår du også kabelkaos siden du klarer det med en eneste kabel mellom PC og lydanlegg, men vær klar over at kabelen kan ikke være lengre enn 5 meter. Siden det er en fiberkabel tåler den ikke like mye som en vanlig kabel.

Når det gjelder hva som er god lyd er det avhengig av så mangt, og det koker ned til å være en smaksak. Hvis det er snakk om lave lydnivåer, som bakgrunnsmusikk, så krever dette lite av anlegget. Du må bare heve bass og diskant fordi ørets følsomhet i disse områdene blir mindre ved lave nivåer. Det er dette som het "loudness-funksjon" før i tiden, men vi ser ikke mye til det lenger.

Det som skiller høyttaleranlegg fra hverandre er hvor rent og ubesværet det jobber når det spiller virkelig høyt. Men da holder det ikke med 10 000. Bor du i en leilighet vil du likevel kunne få et kurant anlegg til 10 000 som ikke spiller naboene avgårde til namsmannen for begjæring av utkastelse.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer