«Surround-PC» fra HP

Alt-i-ett PC med 34 tommer buet skjerm. Det skal gi ekte surround-følelse, lover produsenten.

<strong><b>VERDENS BREDESTE ALT-I-ETT-PC</B>:</strong> Med sin buede 21:9-skjerm skal brukeren få følelsen av å være omringet av bildet. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
VERDENS BREDESTE ALT-I-ETT-PC: Med sin buede 21:9-skjerm skal brukeren få følelsen av å være omringet av bildet. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BARCELONA: HP slår på stortromma, og lanserer hele 20 nye PC-produkter myntet på forbrukermarkedet. Dinside er tilstede under lanseringen, som foregår i solfylte Barcelona.

Nyhetene omfatter både bærbare PC-er, nettbrett (med tastaturdeksler) og stasjonære alt-i-ett-maskiner, og som ventet fokuserte HP spesielt på premium-produkter under presentasjonene.

Les også: Microsoft lanserer Windows 10-produkter

«Verdens bredeste kurve-PC»

Vi fant de to alt-i-ett-maskinene spesielt interessante. Dette er i praksis PC-skjermer med innebygd PC, og de blir stadig kraftigere og mer spektakulære. Ta for eksempel modellen Envy 34 Curved All-in-one. Dette skal ifølge HP være verdens bredeste alt-i-ett-PC, med sine 34 tommer og Bang & Olufsen-høyttalere på sidene.

Ikke bare er den bred, den har også kurvet skjerm. Dette skal ifølge Vice President for forbruker-PC-er i HP, Mike Nash, gi en ekte surroundfølelse, for eksempel under spilling.

- Foreløpig er vi mest vant til kurvede TV-er, men her gir det mer mening. Du blir på en måte omringet av bildet mens du jobber eller spiller, mens en kurvet TV først og fremst virker ekskluderende på dem som ikke sitter rett i front, sier han.

Tidligere har vi sett en lignende skjerm fra Samsung, men den kommer uten PC og høyttalere innebygd.

HPs Mike Nash presenterer selskapets nye alt-i-ett-modeller. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
HPs Mike Nash presenterer selskapets nye alt-i-ett-modeller. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


Les også: Fem gratis Windows 10-alternativer

Ekte kino-format

Skjermen har 21:9 bredde-høydeforhold, og en oppløsning på 3.440 x 1.440 piksler (QHD+), og er basert på et IPS-panel fra LG. Berøringsstøtte er fraværende, av den enkle årsak at teknikken fortsatt ikke er helt moden på buet skjerm, får vi opplyst fra HP.

Til gjengjeld er den utstyrt med et Intel RealSense 3D-kamera som kan fange opp og tolke finger- og håndbevegelser til å utføre diverse oppgaver.

Les også: Her kan Microsoft ha truffet blink

Se bilder av PC-en og tilkoblingene her:

Godt oppdatert

På innsiden sitter en 6. generasjon Intel Core i5-6400T-prosessor (Skylake-generasjonen), 12 GB RAM og et Nvidia GeForce 960A grafikkort med 2 GB RAM (DDR4).

Noe overraskende er det kanskje at SSD ikke er standard, maskinen leveres i stedet med en 1TB harddisk, men har i tillegg støtte for SSD i M.2-utforming hvis du vil oppgradere senere.

For øvrig har maskinen et trådløst nettverkskort (802.11AC 2x2 MIMO), Ethernet-kontakt (1000Mbit), 4 x USB 3.0 og 3 x USB 2.0-porter (av en eller annen grunn har ingen av dem USB-C-utforming), kortleser for SD-kort og HDMI-utgang. Den leveres ellers med et chicklet-tastatur og mus.

Envy 34 Curved All-in-one får en startpris på 2.499 euro når den dukker opp på markedet i november.

To «normale» småsøsken

Den andre alt-i-ett-maskinen som ble lansert, er av den flate typen og kommer med berøringsskjermer i størrelser på 23,8 og 27 tommer.

HP ENVY 27 ALL-IN-ONE. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
HP ENVY 27 ALL-IN-ONE. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


Størstemann er kanskje mest spennende, da den har fått QHD-oppløsning (2.560 x 1.440 piksler) og en kraftig Core i7-6700T-prosessor samt et AMD Radeon R7 A365-grafikkort med 4 GB RAM. For øvrig leveres maskinen med 8 GB RAM og 1 TB harddisk. De andre spesifikasjonene er i stor grad sammenlignbare med den buede varianten, inkludert Bang & Olufsen-høyttalere på sidene - riktignok en enklere variant.

 Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


Merk for øvrig at alle PC-ene har HDMI-inngang for eksterne kilder, i tillegg til HDMI-utgangen.

 Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


Prisene starter på 1.499 euro for 23,8-tommeren og 1.799 euro for storebror på 27 tommer. Begge ventes på markedet i november.

Flere saker om alt-i-ett PC-er

Reiseomkostningene til denne reportasjen er dekket av produsenten. Les mer her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer