"Julia is lounging" Foto: Jon Åslund, Creative Commons
"Julia is lounging" Foto: Jon Åslund, Creative CommonsVis mer

Supertriks til Spotify

Visste du om disse?

"Julia is lounging" er tatt av Flickr-bruker Jon Åslund og er linensiert under Creative Commons

Vi har skrevet om Spotify ved flere anledninger på DinSide, inkludert en guide til hvordan du bruker Spotify smartere.

Nettstedet spotmylist har også samlet en god håndfull Spotify-ressurser, som vi tillater oss å gjengi i denne artikkelen:

Finn Last.fm-favorittene

Bruker du Last.fm? I så fall vet du muligens at Spotify allerede har fått innbakt støtte for såkalt scrobbling, der du sender informasjon om hvilke sanger du hører på til Last.fm slik at du senere kan få anbefalinger om musikk du sannsynligvis liker.

>> Last.fm - nettets beste musikktjeneste (riktignok før vi oppdaget Spotify)

En annen fordel med Last.fm er at du kan se hvilken musikk du hører mest på, og dette er informasjon andre kan se også. Derfor har noen smarte svensker en smart nordmann med et svensk domenenavn laget en nettside som lister ut alle nye Spotify-utgivelser fra de 50 artistene du hører mest på. Den finner du her:

http://lutt.se/lastfm+spotify+new/

Snedig er det også at du kan abonnere på den via RSS.

Love/Ban direkte i Spotify

Mac-brukere som bruker Last.fm og Spotify kan også installere Lastify for å kunne elske og hate sanger direkte fra Spotify-klienten. Dette er et åpent kildekodeprosjekt og krever at du installerer SIMBL (instruksjoner finner du på nevnte side).

Artikkelen fortsetter under annonsen

E-postvarsling

Tjenesten FreshSpotify lar deg definere dine favorittartister, og deretter vil du få epost hver gang Spotify legger til sanger fra en av dine favorittartister.

Få e-post når de skriver om deg

Søk rett fra Firefox

Et annet godt tips er dette tillegget, som gjør at du kan merke et ord i Firefox, høyreklikke og søke direkte i Spotify etter det du har merket.

Karaoke

For deg som liker å synge med, kan du bruke ListDJ til å vise sangteksten mens sangen spilles. Dette er kun tilgjengelig for Windows-brukere og installeres som et separat program som kjører ved siden av Spotify.

Kilde: Spotmylist