<div align="center">Skjermbilde fra Mac-versjonen av Doom 3</div>
Skjermbilde fra Mac-versjonen av Doom 3
Vis mer

Superspill til MacOS X

Et av verdens mest krevende og moderne spill kommer til Macen i løpet av måneden. Betyr det at Macen endelig blir en skikkelig spillplattform?

Doom 3 på OS X:

Er Macen en skikklig spillplattform? (Avsluttet)
Ja - Hvis noen tok den på alvor(56%) 331
Nei - Ingen lager Mac-spill i tide(28%) 164
Spill hører hjemme på konsoller(16%) 95
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Tidligere var det mest moderne spillet du kunne ha på en Mac kanskje Homeworld 2 eller Halo, til tross for at John Carmack - sjefsutvikleren til Id Software - lenge har ment at OS X er overlegen som spillplattform.

Testet på Apples beste

Dagens beste Macer kommer nemlig med doble 2,5 GHz-prosessorer, vannkjøling og utrolige mengder minne. Sammen med et av verdens bete grafikkort, ATIs Radeon X800 XT Mac Edition, med 256 MB grafikkminne - er det eneste som holder Macen tilbake som spillplattform at få vil utvikle spill for for plattformen.

I løpet av månden vil dette endre seg, når OS X-versjonen av Doom 3 kommer på markedet. Nettsidene til Macintosh-magasinet MacWorld har fått kloa i den samme versjonen som i disse dager sendes CD-trykkeriene i Asia, og fått det de selv mener er ganske imponerende resultater.

Tåler tallene sammenligning?

Tallene fra MacWorld sin test er riktignok imponerende, men siden testen de brukte er nøyaktig lik den vi har brukt på DinSide Datas grafikkkorttester på de beste PC-tibudene, kan vi gjøre vår egen sammenligning:


Husk at en PowerMac fra Apple med spesifikasjonen som MacWorld har brukt, med doble 2,5 GHz G5-prosessorer med til sammen 2,5 GB DDR-minne, Radeon X800 XT-grafikk og Apples billigste Studio Display-skjerm, kommer med en prislapp på godt over 40.000 kroner.

De typiske PC-tilbudene vi tester på DinSide Data koster en fjerdedel av dette. Og de bruker i tillegg grafikkort som på papiret et "dårliere" enn ATIs forrige toppkort - eller i hvert fall på PCen.

Papir versus virkelighet

Doom 3 på OS X:

Er Macen en skikklig spillplattform? (Avsluttet)
Ja - Hvis noen tok den på alvor(56%) 331
Nei - Ingen lager Mac-spill i tide(28%) 164
Spill hører hjemme på konsoller(16%) 95
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Av formildende omstendigheter hører det med at Macen fortsatt sliter litt med at ATI og NVIDIAs driverteam bruker mesteparten av ressursene sine på å øke ytelse på Windows-plattformen mest mulig. Alle som har en Linux-boks vet for eksempel at det er godt og lenge mellom hver oppdatering, og MacOS X har kommet i samme ulykksalige situasjon.

Men for Mac-folket er Doom 3 i Mac-versjon mye viktigere enn bare dette ene spillet. Nye spill av dette omfange betyr også nye visningsmetoder, og Doom 3 er intet unntak. Snart kommer også spillene som bruker den samme visningsmotoren, og de blir altså lettere å konvertere til Macen.