Superrask SSD for PCI Express

Kan det bli raskere, så lager man noe raskere - nytt kort fra OCZ.

Doble kontrollere gir kraftig ytelse.
Doble kontrollere gir kraftig ytelse. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter nyttår og spesielt etter CES blir det tydelig at SSD blir standard i stadig flere maskiner. De er en selvfølge i nettbrett, de hadde ikke vært brukbare uten, og de mest krevende brukerne har for lengst gått inn for SSD, og gjerne vært gjennom et par generasjoner.

DinSide tester: Alle SSD-testene

Men fremdeles er SATA-tilkoblingen et problem når ting skal gå virkelig fort. Det er tilpasset roterende disker og har blitt en flaskehals, selv i den nyeste og raskeste varianten. Derfor kommer det løsninger som går forbi SATA, og går rett på PCI Express-bussen inne i maskinen.

Denne type løsning er altså kun tilgjengelig for maskiner med PCIe bus og kortplass for 4 linjer. I praksis betyr dette stasjonære PC-er og arbeidsstasjoner, og en og annen tung bærbar beregnet på profesjonell bruk og utstyrt med kortplass.

Flashminne er fremdeles såpass plasskrevende at det ikke får plass i et ExpressCard format hvis du skal ha brukbar kapasitet. Dessuten blir denne typen kortplass stadig sjeldnere å se hos bærbare, som blir stadig tynnere.

OCZ trår til igjen

Allerede i 2010 testet vi RevoDrive, en PCIe-basert løsning fra OCZ, som den gangen parkerte alle andre løsninger. Året etter testet vi RevoDrive 3X2, en enda raskere variant, men i dag er begge disse passert med god margin av OCZ sin egen Vector i vanlig SATA III utgave til under halve prisen.

På CES 2013 introduserte OCZ Vector for PCIe som legger lista enda høyere. Den er drevet av doble Indilinx Barefoot 3 kontrollerbrikker og stanger ikke hodet i taket i SATA III med sine begrensninger.

Den skal klare minst 1GB/s og 140,000 IOPS - det er over dobbelt så raskt som de beste SSD-ene som kobles til SATA klarer i dag.

Les også: Slik doblet vi trådløsytelsen

Ikke bare for kjernen

Målgruppen for RevoDrive er både entusiaster og profesjonelle brukere. Den harde kjerne av gamere og PC-mekkere som aldri kan få rask nok PC er selvsagt klare, men også de som skaper innholdet vi alle har glede av, som foto, video og musikk er med. Disse har direkte nytte av rask lagring, og kan spare verdifull tid i løpet av en arbeidsøkt.

Kapasitetene blir 240, 480 og 960 GByte og kortene vil komme i både full og halv høyde.

De skal også tåle 100 GB skriving hver eneste dag i fem år.

Levering skal skje i løpet av våren, priser er ikke kjent. De skal uansett ligge lavere enn dagens Revo-løsninger.

Bilde av kortet og noen testresultater finner du her.

Her finner du alle de ferske CES 2013-nyhetene

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!