Supermus fra Logitech

Ikke overraskende er mus noe de aller fleste databrukerne har et forhold til, og lever med hver dag. Det er likevel ikke alle som tenker på teknologien som ligger bak, og hvordan man eventuelt kan forbedre musytelsen.

Det største gjennombruddet i musteknologien på lenge kom da Microsoft og etterhvert også Logitech lanserte sine optiske løsninger, som eliminerte den ofte kranglete ballen. Optiske mus benytter en liten sensor som leser overflaten du beveger musen på, som innebærer at en slik mus kan brukes nesten overalt. Etter de første optiske musene har vi sett flere forbedringer av teknologien, og siste skrik er mus som er både optiske og trådløse, en løsning som skal gi optimal komfort og brukervennlighet.

Dobbelt opp

Supermus fra Logitech

Utviklingen stanser imidlertid ikke, og nå kommer Logitech med enda en nyhet. Denne gang har de puttet to optiske sensorer i én mus, i den evige kampen for mer nøyaktighet.

De to sensorene befinner seg, logisk nok, ved siden av hverandre på undersiden av musen. Hvor mye mer nøyaktig denne musen er, er en vanskelig sak å bedømme, men etter å ha brukt den en periode synes vi at det faktisk virker som om pekeren på skjermen adlyder oss i høyere grad enn før. Noe vi i alle fall har merket, er at ved raske bevegelser er musen mer responsiv. Andre optiske mus med én sensor klarte ofte ikke å følge med hvis du beveget den ekstra fort – det klarer de to sensorene til Dual Optical-musen. Alt tyder med andre ord på at den nye musen er mer nøyaktig enn tidligere modeller.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Designet på musen er temmelig likt den tidligere trådløse, optiske varianten til Logitech. Det virker altså som om designerne deres har funnet en form de er fornøyd med. Dette sier vi oss stort sett enig i, fordi musen er absolutt komfortabel å betjene. Det eneste problemet er at den er noe smal, og personer med store hender kan ha vanskeligheter med å holde fingerne på de riktige knappene.

Supermus fra Logitech

Knappeoppsettet er enkelt og funksjonelt – høyre- og venstreknapp med scrollehjul i midten er naturligvis standard, og på venstre siden finner du en tommelknapp. Denne er plassert slik at det er liten sjanse for at du tilfeldigvis trykker på den, noe som skjedde alt for ofte med eldre Logitech-produkter. Du kan selvfølgelig programmere knappene til å utføre de funksjonene du ønsker, ved hjelp av den medfølgende programvaren.

Musen bruker i utgangspunktet USB-tilkobling, men det følger en PS2-adapter med, for de som av en eller annen grunn ikke har en ledig USB-port på sin PC.

Konklusjonen er at denne musen er komfortabel, meget nøyaktig, og ikke minst har høy gadgetfaktor – i hvert fall i muse-målestokk. Den koster 499 kroner (inkludert moms).

Les vår test av den trådløse varianten med én optisk sensor her.