Superbærbare desktoperstattere

TEST: Hvordan blir en bærbar når produsenten verken tar hensyn til vekt, batterilevetid eller pris? Vi tester fire av de råeste PCene som finnes!

Bilder: Per Ervland

Hvis du er på jakt etter en bærbar PC beveger du deg inn i en verden full av kompromisser. Det første er ytelsen mot støyen, det neste er skjermstørrelsen mot mobiliteten, størrelsen mot lagringen og kontaktpunktene. Og derfra fortsetter det ut i evigheten.

Men hva om du kunne kaste alle kompromissene ut av vinduet og heller ikke bry deg om prisen? Da kommer du opp i superbærbar-klassen, der de største, råeste og i mange tilfeller flotteste bærbare PCene finnes.

Maskinene:

Toshiba Qosmio G20
MPX Notebook D900T
TESTVINNER: Whitebox CL 4.6
HP Pavillion zd8000

Utrolige egenskaper

Her finner du ikke sjelden egenskaper som doble harddisker i RAID-oppsett, numeriske tastaturer, 17-tommers bredskjermer og prosessorer og grafikk som ikke står tilbake for noen av de tøffeste stasjonære PCene. De fleste har også TV-kort.

Vi har tatt inn fire av dem for å se om de kan forsvare at de koster like mye som de veier - og om de virkelig kan leve opp til ryktene sine som desktoperstattere.


Det første som slår deg med en av disse i fanget er nok størrelsen og vekten. Med vekt oppimot seks kilo blir det nesten vanskelig å kalle disse bærbare. "Slepbar" er kanskje et bedre ord.

Prisen er som vekten

Det neste er tykkelsen: For å få plass til såpass mange høytytende komponenter har produsentene væt nødt til å øke tykkelsen på basemodulen - og det vil du merke i håndleddene når du skriver.

Det tredje er skjermen; mange av disse maskinene har faktisk noen av de beste skjermene vi har sett på bærbare PCer - og de er alle minst 17 tommer. Noen har oppløsninger oppimot 1920 x 1200 - som er mer enn nok til å ha to websider ved siden av hverandre.

Så kommer selvfølgelig ytelsen. Vi er vant til å måle ytelsen på bærbare PCer etter langt mildere kriterier enn stasjonære, men slike konsepter er det bare å kaste ut av vinduet når du får disse monsterbærbare PCene på skrivebordet. Sammen med alle ideer du måtte ha om hvor stor en bærbar PC skal være, hva den skal gjøre, og hvor raskt det skal skje.

Maskinene:

Toshiba Qosmio G20
MPX Notebook D900T
TESTVINNER: Whitebox CL 4.6
HP Pavillion zd8000