Super-minnekort på vei

Du sitter allerede med et knippe forskjellige minnekort? Nå kommer det enda et format, som skal bli helt overlegent.

Den gamle vitsen om at vi elsker standarder og at det er derfor det er så mange av dem, gjelder fremdeles. Det er heller ikke noe som tyder på at den ikke vil gjelde i uoverskuelig framtid. Et eksempet på dette er det nye formatet for minnekort - miCard - som snart kommer på banen. Vi har jo en del formater allerede...

Men hva er poenget? Ett nytt format for minnekort må jo være helt overlegent de andre formatene for å kunne slå an? Det er akkurat det som er planen.

Formatet er støttet av MultiMediaCard Association, og er basert på teknologi utviklet på Taiwan.

Superraskt

Et miCard har lese/skrivehastighet på 60 MBytes i sekundet, noe som er langt rasker enn noen andre kortformater. Med mange og store lyd og bildefiler er dette noe alle har glede og nytte av når man skal overføre data mellom bærbar enhet og PC.

Grensesnittet håndterer også store lagringsmengder, en kapasitet på 2048 GByte er mulig, selv om det nok blir en stund til vi ser dette på tilbud i elektrokjedene.

Størrelsen er heller ikke overveldende, med sine 12x21x1.95mm er det bare litt større enn microSD (15x11x1mm).

Praktisk

Det mest praktiske med kortet er at det ikke trenger noen kortleser. Det kan plugges rett i en USB-kontakt! Dette gir mange fordeler både for brukere og konstruktører, og sørger for direkte kompatibilitet med praktisk talt alle datamaskiner uten videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Super-minnekort på vei


Enda raskere

I framtiden vil overføringshastighet på 120 MBytes/sekund kunne bli mulig. Flaskehalsen i dag er egenskapene hos elektronikken i grensesnittet.

Spesifikasjonene som ligger i bunn er svært enkel, og er basert på USB-protokollen. En intern 16-bits bus mot minnekretsene er overlegen i forhold til 4 og 8-bits bussene som kommer i neste generasjon SD og MMC kort.

Foreløpig brukes USB-standarden på 5 volt, men senere utgaver vil kunne bruke lavere spenninger internt med et enda lavere strømforbruk.

Super-minnekort på vei


Vil det slå an?

Om kortet vil slå an kommer an på både industrien og konsumentene. Lavere royalties som produsentene må betale for å bruke standarden er en del av pakka, sammen med rimeligere løsninger for grensesnittet i apparatene. Høyere ytelse og brukervennlighet er det som skal friste brukerne til å gå for formatet.

Standarden er nå ferdig og produksjon starter i sommer.

Flere kjente firmaer er med på galeien, deriblant C-ONE Technology Corp. (Pretec) og BenQ.