Super avspiller for HD-video

Splash byr på alt du trenger.

Super avspiller for HD-video
Publisert
Sist oppdatert

Vi vet det. Det finnes sikkert flere multimediespillere til Windows enn vi klarer å telle, men de færreste er like enkle og elegante som Splash.

Det er nemlig et faktum at populære avspillere for PC-bruk ofte er overlesset av innstillingsmuligheter, og det blir rett og slett for mye for folk flest å forholde seg til. Joda, de kan sikkert gjøre "alt", bare man har tid til å sette seg inn i det, men det er det mange som ikke har.

Linjelekkert og enkelt alternativ

Splash derimot, har et rent og pent grensesnitt med avspillingskontrollene og lyd nederst, og beveger du musepekeren til øvre del av skjermbildet dukker valgene Open File, Subtitles og Settings opp. Du kan også høyreklikke i bilderuten og få opp de samme valgene. Det holder i massevis.

Og innstillingene behøver du slett ikke være noen teknolognerd for å skjønne, det meste presenteres rett på sak og i klare ordelag.

Super avspiller for HD-video


Det er imidlertid noen flere fordeler ved Splash. Først og fremst har spilleren innebygde kodeker for nær sagt alle aktuelle filformater, og disse skal i følge ryktene være bedre enn mange andre gratis-kodeker der ute. Det betyr at du kan åpne de aller, aller fleste multimediefilene (både lyd og video) gjennom programmet, som straks og med en gang vil starte avspillingen.

Det skal blant annet merkes under avspilling av HD-film, der Splash sørger for at grafikkortet tar seg av mesteparten av jobben, slik at PC-prosessoren kan konsentrere seg om andre ting. Slikt blir det gjerne mindre hakking av, spesielt hvis har en budsjett-PC med begrenset minne og prosessorkraft.

Dessuten har Splash en kjekk mulighet til å hoppe direkte til neste fil i mappen når den er ferdig med forrige, til glede for alle som savner dagene med videotape, der det bare var å trykke på play og så kunne man sitte der og nyte tre timer med opptak fra 14 dager på Playa Ingles. Men forhåpentligvis er ulne VHS-opptak erstattet med sylskarp HD. Det hjelper i hvert fall litt på underholdningsverdien.

Kan brukes som TV-viser

Splash kan også brukes som TV, og støtter TV-kort av typen DVB-T, men vi vet ikke om kort for det digitale bakkenettet her til lands støttes. (Hvis du har et slikt kort, kan du gjerne dele dine erfaringer med Splash i debatten knyttet til denne artikkelen.)

Splash virker i Windows XP, Vista og 7, og finnes i en gratisversjon og en betalversjon med litt flere muligheter. Du kan lese mer om dem begge, og laste ned programmet fra denne siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer