"Oops, jeg glemte jo å slå av PC-en før jeg dro på ferie!"
"Oops, jeg glemte jo å slå av PC-en før jeg dro på ferie!"Vis mer

Styr hjemmemaskinen via Twitter

Smart program gir deg kontroll hvor enn du er.

Det finnes mange muligheter for å styre hjemmemaskinen din.

Vi har tidligere skrevet om Logmein, som gir deg full kontroll til en annen PC slik at du kan sitte på jobb og styre hjemmemaskinen, men det krever fortsatt at du har en maskin å bruke som styringsenhet.

Dernest har vi skrevet om programmer som VNC, som lar deg styre en datamaskin fra iPhone. Dette krever imidlertid at du har båndbredde som er god nok, fordi du hele tiden overfører innholdet på skjermen, og er ikke spesielt egnet hvis ikke du har skikkelig nettilgang (i tillegg er det kun tilgjengelig for iPhone).

Dagens variant er mye enklere, men tilbyr kanskje den funksjonaliteten du trenger. Ved å installere et lite program på maskinen, kan du nemlig styre den ved å sende Twitter-meldinger.

Ikke på Twitter ennå?

Stor guide til Twitter

Styr hjemmemaskinen via Twitter


Med TweetMyPC, som foreløpig kun er tilgjengelig for Windows, kan maskinen motta Twitter-meldinger og deretter utføre instruksjoner. Det første du er nødt til å gjøre, er å installere programvaren (gratis) som du finner på http://tweetmypc.codeplex.com/.

Bruk en egen Twitter-konto

Deretter må du knytte den til en Twitter-konto. Det ser unektelig litt rart ut for dine followers om du bruker din egen konto til å sende kommandoer til PC-en din, så et godt tips kan være å opprette en ny konto, og du kan gjerne også sette oppdateringene dine til protected så du slipper å vise hele verden hva du instruerer PC-en din om å gjøre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når du har opprettet kontoen hos Twitter, legger du inn brukernavn og passord i TweetMyPC. Du kan også legge inn e-postadressen din for å motta statusoppdateringer (må være en Gmail-adresse).

Velg riktig Twitter-klient

Klar til bruk

Nå er du klar. TweetMyPC vil sjekke Twitter-/e-postkontoen jevnlig (hvert minutt på Twitter-kontoen) for å se om du har lagt inn noen nye kommandoer. Kommandoene du kan bruke der:

 • ShutDown - Slår av maksinen
 • Reboot - starter den på nytt
 • Lock - Låser maskinen
 • LogOff - Logger deg av maskinen
 • Standby - Setter maskinen i hvilemodus
 • Hibernate - Setter maskinen i dvalemodus
  (Forskjellen på hvile- og dvalemodus?)
 • Screenshot - Gjør at programmet tweeter et skjermbilde av skrivebordet, så ser du om maskinen din får stå i fred når du er borte.
 • GetProcessList - Sender deg en epost med liste over kjørende prosesser. Deretter kan du foreta en ...
 • Kill [prosess-id] - Avslutter angitte prosess
 • GetFileList [katalog] - Sender en epost med en kataloglisting av katalogen du angir. Deretter kan du ...
 • GetFile [sti/filnavn] - Sender en epost med valgte fil som vedlegg (Gmail har maks 25MB i skrivende stund)
 • Download [URL] - Laster ned angitte fil til katalogen du angav i oppsettet over.

I tillegg kan du lage egne kommandoer og koble dem til eksekverbare filer, men det er dog ikke mulig å lage .bat-filer til dette formålet.

Vi tar URL-en en gang til til slutt: http://tweetmypc.codeplex.com/