Studio 8 snart klar

Pinnacle Systems har annonsert at Studio versjon 8 er på trappene, med en rekke nye finesser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pinnacle Studio 7 er et svært populært program for videoredigering. Det er også et av de mest brukervennlige, og i kombinasjon med de riktige egenskapene representerer det et glimrende verktøy for de fleste behov.

Men behovene endrer seg, det utvikles ny teknikk og det lanseres nye produkter. Derfor vil brukermønsteret endre seg, og det er viktig å følge opp dette i nye versjoner. Derfor satser Pinnacle på at de har lagt til de riktige nye funksjonene i Studio versjon 8, som kommer i august.

Nye egenskaper

Det er spesielt to nye funksjoner det er lagt vekt på, som typisk befinner seg i begynnelsen og slutten av et videoproskjekt.

Den første er transkoding fra DV til MPEG2 i sanntid, som sparer tid og gjør prosessen enklere for alle brukere.

Den andre er innebygget støtte for brenning av VCD, SVCD og alle DVD-formatene.

image: Studio 8 snart klar

Du kan nå lage proffe DVD-menyer med bakgrunnsmusikk, animerte bakgrunner og video inne i menyknappene. Menyene kan nøstes og lenkes, og indeks kan genereres automatisk ut fra detekterte scener i materialet.

Når du har redigert ferdig, med forhåpentligvis et kritisk og raffinert bruk av den enorme mengden effekter og overganger som er tilgjengelig, er det bare å velge format og sett i gang brenning på CD eller DVD.

Programmet støtter både DVD-R, DVD-RW og DVD+RW (sannsynligvis DVD-R også) i tillegg til CD-R/RW.

Mange utgaver

Programmet vil også komme buntet med flere forskjellige typer maskinvare. Hvis du har et analogt videokamera velger du Studio AV som kommer med et kort for grabbing av analog video fra kamera eller videomaskin, for DV-brukere finnes Studio DV som kommer med et FireWire-kort for intern montering. Jobber du i felten kan du velge Studio8 DV Mobile, som kommer med et FireWire kort i PCMCIA-format for bærbare PCer. Trenger du å grabbe både analog og DV, kan du velge Studio Deluxe, som kommer med et grabbe-kort med tilkobling både for analog video og FireWire.

For eksisterende brukere av Studio 7 vil det komme rimelige oppgraderingsversjoner.

Norske priser er ikke tilgjengelige, men de amerikanske prisene er 99 USD for selve programmet, 129 USB for AV og DV versjonene, og 299 USD for Deluxe-utgaven.

Vi ser fram til å teste Studio 8, siden Studio 7 har holdt stand som vårt personlige favorittprogram for enkel DV-redigering, til tross for skjerpet konkuranse fra andre leverandører.