Strømproblemer med CD-enheter

Jeg har nylig innstallert en CD-brenner i kabinettet i tillegg til CD-spilleren. Tilkoblingen har gått helt greit, og maskinen lokaliserer begge enhetene. Etter innstalleringen får verken CD-spilleren eller CD-brenneren strøm. Ingen av enhetene kan åpnes, og ingen kan brukes. Jeg har prøvd ulike kombinasjoner med strøm til begge eller begge alene, men ingen av enhetene får strøm med noen av kombinasjonene. Har PC'en begrensning på hvor mange enheter den kan forsyne med strøm? Hvis jeg har ødelagt strømforsyningen til en eller begge enhetene, er det problematisk å bytte enheten for strømforsyning?

Hilsen Geir.

Datadoktoren svarer:

Du skriver ikke om du har mange andre enheter som får strøm fra PCens strømforsyning, men hvis så er tilfelle kan du faktisk "gå tom" for strøm. Med mange nok harddisker, CD-spillere, og vifter installert, i tillegg til det som går med til prosessor og resten av brikkene, kan strømforsyningen få problemer med å levere nok til alt sammen. En ny strømforsyning på 300W skulle holde lenge til de selv de mest strømsultne PCer, men det er ikke sikkert at det er nødvendig.

Hvis PCen ikke virker ustabil ellers er trolig feilen et annet sted. Hvis det ikke er strøm nok til alle komponentene ville du ha opplevd et system som stadig kræsjer. Det kan hende at PCen har problemer med å skille de to spillerne fra hverandre. Forsøk å koble CD-stasjonene til hver sin IDE-kanal, med brenneren på primary-kanalen og spilleren på secondary-kanalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fungerer den fortsatt ikke etter dette bør du forsøke å montere CD-brenneren i en annen PC for å se om du får liv i den der. Det kan jo hende at den er defekt, og at det for en gangs skyld ikke er Windows som har skylden.

Les alle spørsmål og svar