Strømmer og DAC i ett for 5.000,-

Nå begynner high end å bli virkelig billig.

<b>PRIS-SENSASJON:</b> Denne ny boksen fra Aurelic forventes å koste rundt 5000 kroner når den kommer til Norge i slutten av juni. Aries Mini er strømmer og digital-analog-omformer (dac) i ett. Foto: TORE NESET
PRIS-SENSASJON: Denne ny boksen fra Aurelic forventes å koste rundt 5000 kroner når den kommer til Norge i slutten av juni. Aries Mini er strømmer og digital-analog-omformer (dac) i ett. Foto: TORE NESET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

High End-messen i München i forrige uke ble det vist fram utstyr til mange hundre tusen kroner, i noen tilfeller millioner.

Men heldigvis ble det vist fram ting som også vanlige folk kan ha råd til. Og enda bedre: Ting man forventer skal koste mye mer, som snart kan kjøpes for mye mindre.

Det er i hvert fall tilfelle med Aries Mini, en kombinert musikkstrømmer og DAC (digital til analog-omformer) som vil koste rundt 5.000 kroner når den kommer på det norske markedet i løpet av juni- komplett med den norske strømmetjenesten Tidal.

LES OGSÅ: Denne spiller nesten like godt som et stort stereoanlegg

Skal låte like bra

STOREBROR TIL TRE GANGER PRISEN: Aries koster 15.000 og har ikke DAC. Du får imidlertid en rimeligere utgave (LE) til 10.000. Foto: AURALIC
STOREBROR TIL TRE GANGER PRISEN: Aries koster 15.000 og har ikke DAC. Du får imidlertid en rimeligere utgave (LE) til 10.000. Foto: AURALIC Vis mer

Aries Mini skal ifølge produsenten Auralic ha nesten like god lyd som storebroren Aries, som i dag koster over 15.000 kroner i Norge.

LES OGSÅ: Nordmann lager kabler i super-klassen

Den nye boksen er også langt mindre enn storebroren, og ligger et sted mellom Apple TV og Mac mini. Det burde spare plass i et allerede velfylt rack hjemme hos hifi-entusiasten.

Knall-anmeldelser

Hong Kong-selskapet Auralic ble grunnlagt av de to hifi-entusiastene Xuanqian Wang og Yuan Wang i 2008.

De har høstet svært gode anmeldelser for sine DAC-er.

LES OGSÅ: Slik er lyden i hifi-tempelet

Nettstedet Computer Audiophile skrev blant annet dette da de testet Aries i januar i år:

- Jeg vil si at Aries er like god eller bedre enn alle andre lydkilder jeg har hatt i mitt system. Likegyldig om det var en CAPS (Computer Audiphile Pocket Server) eller en standard musikkserver: Aries var like god eller bedre på alle måter. Det er utrolig vanskelig å skulle gjøre alt på én gang og klare det samtidig, men Aries kommer så nære dette som noen komponent jeg har hørt så langt.

Hva kan du om hifi? Ta testen

Kollegene i Audiostream konkluderte slik i oktober 2014:

LITEN OG BILLIG: Auralics nye Aries sies å gi like bra lyd som den dobbelt så dyre Aries LE, og nesten like bra som den dobbelt så dyre Aries. (Bildet er en del av et oversiktsbilde, dermed den dårlige kvaliteten). Foto: TORE NESET
LITEN OG BILLIG: Auralics nye Aries sies å gi like bra lyd som den dobbelt så dyre Aries LE, og nesten like bra som den dobbelt så dyre Aries. (Bildet er en del av et oversiktsbilde, dermed den dårlige kvaliteten). Foto: TORE NESET Vis mer

- Når det gjelder lydkvalitet, fant jeg at Aries er bedre enn min MacBook Pro når det gjelder oppfattet støygulv, dynamikk og oppløsning. Om du legger til muligheten for å strømme opptil DSD med dobbel frekvens sømløst via trådløst nett har du en svært overbevisende pakke her.

Har mer enn lillebror

Aries (altså den boksen som i dag koster 15.000) har en lillebror kalt Aries LE som ikke har innebygget DAC, og som i Norge koster litt over 10.00 kroner.

TEST: Bowers & Wilins CM1 S2

Men det er altså standardutgaven av Aries vi skal sammenligne med, for Mini har innebygget DAC. Det vil si at du kan koble den rett til en forforsterker, receiver eller lignende (men ikke rett til effektforsterker eller aktiv høyttaler, siden den ikke har volumkontroll).

Og hva er så haken ved det hele?

Har Wang-kompanjongene blitt fullstendig gale, eller er det en hake ved dette produktet, som med så mye annet som fortoner seg som urimelig billig?

LES OGSÅ: Betaler du for lyd du ikke hører?

Tja, du får ikke den såkalte Femtoklokka som skal ta knekken på jitter (tidsfeil) og som Aries har innebygd.

Til gjengjeld får du muligheten til å strømme 4X DSD og DXD (lydformat med en målefrekvens på 352.800 Hz i 24 BIT oppløsning) over det trådløse nettet hjemme.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!