Streamus gjør Chrome til en musikkmaskin

Velg mellom millioner av låter.

Streamus er en kjapp, brukervennlig og gratis løsning for musikkstreaming i nettleseren Google Chrome.
Streamus er en kjapp, brukervennlig og gratis løsning for musikkstreaming i nettleseren Google Chrome. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

YouTube er nærmest blitt en utømmelig kilde til musikk. De siste årene har stort sett alt av store og små musikkutgivelser blitt lagt ut på YouTube, enten offisielt fra plateselskapene og artistene selv, eller fra musikkfans verden over.

Og lydkvaliteten er oftere og oftere på høyde med det du får i typiske musikkstreamingløsninger som Spotify, Beat og Wimp.

Stadig dukker det opp nye programmer og apper som setter all denne musikken på YouTube i system.

Sist ut er Streamus, som er en utvidelse til Google Chrome. Her kan du søke opp musikk og lage spillelister, og lage "radiostasjoner" basert på innholdet, akkurat som du kan med kommersielle løsninger som dem vi nevnte over.

Du kan imidlertid ikke lagre musikken til bruk offline, dette er altså en løsning som kun fungerer når du er tilkoblet nettet.

Slik virker det

Streamus legger seg som et lite ikon øverst til høyre i nettleseren, og er tilgjengelig uansett hva du ellers måtte jobbe med i Chrome. Ja, uansett hvilken PC du jobber på, faktisk. Tillegget og spillelistene følger deg. Du trenger ikke gjøre annet enn å logge deg på som Chrome-bruker.

Streamus søker i YouTube-arkivet mens du skriver i søkefeltet. Så er det bare å trykke på pila for å legge spor til i spillisten.
Streamus søker i YouTube-arkivet mens du skriver i søkefeltet. Så er det bare å trykke på pila for å legge spor til i spillisten. Vis mer


Du kan lage så mange spillelister du vil.
Du kan lage så mange spillelister du vil. Vis mer


Det slår oss at Streamus jobber svært raskt. Det søkes mens du skriver i søkefeltet, og det er sjelden noen forsinkelser fra du klikker på et spor eller spilleliste til musikkavspillingen starter - hvis du har en grei nettforbindelse, vel og merke.

Og så er det jo kun musikken som spilles av, ingen video - så løsningen forbruker langt mindre data enn vanlig YouTube-avspilling. Det er en fordel, ikke minst for deg som benytter mobilnettet når du går på Internett.

I beta, men stabil

Løsningen er fortsatt i beta-versjon, og noe av funksjonaliteten er ikke helt på plass ennå, for eksempel mulighet til å vise musikkvideoene.

Du finner mer informasjon og kan installere dette tillegget på Streamus.com

Samleside: Musikkstreaming på Internett