Støyende Multicom-PC

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spørsmål:

Hallo,

Jeg har en PC som jeg kjøpte på Multicom i høst, men dessverre er viften på stømforsyningen altfor bråkete.

Jeg har prøvd med støydempingsmatter, men det dempet lyden bare litt.

Det jeg lurer på er om jeg må kjøpe en HELT ny strømforsyning, eller kan jeg bare kjøpe en ny vifte, og hva ligger prisene på?

mvh
Knut Mathiesen

Datadoktoren svarer

Hei Knut,

Vi har fått ganske mange henvendelser fra lesere som har fått støyende PCer fra Multicom. I de fleste tilfellene har det vist seg at det er viften på prosessoren som støyer, og ikke strømforsyningen. Jeg har faktisk personlig byttet ut prosessorviften på en Multicom-PC som en nabo hadde kjøpt, med godt resultat.

Vi tok kontakt med daglig leder i Multicom, Tobias Tangen, for en kommentar. Her er svaret vi fikk:

"Som standardvifte brukes varierende produsenter ut fra leveringsdyktighet og pris. På enkelte produsenter har det vært litt for høy feilprosent med støy som en følge av feil i kulelager etc. Vi har silt ut verstingene fra produksjonen og skal i dag holde oss godt under snittet på støy som standard. Det er likevel svært mange som i ettertid angrer på at de ikke betalte litt ekstra og fikk det helt optimalt med tanke på støy, derfor finner vi det viktig å gjøre så mange som mulig oppmerksom på denne muligheten. Vi bruker da Zalman produkter både som strømforsyning og CPU cooler. Dette er svært seriøse produkter med ekstremt lavt støynivå."

En prosessorkjøler av høy kvalitet med kulelager koster vanligvis bare et par-tre hundrelapper. Vi bruker personlig en modell kalt Silent Viking. Du kan lese vår omtale i denne artikkelen.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!