Støy og ytelse


Som vanlig var ingen av PCene støydempet med matter eller lignende.

Bildet var imidlertid litt mer varierende enn tidligere når det gjelder vifteløsninger, både i kabinett og på komponenter.

Mange vifter i MPX sin PC
Mange vifter i MPX sin PC Vis mer


Denne gangen var det bare to av maskinene, fra Komplett og MPX, som var utstyrt med kabinettvifter. Disse hadde dessuten hovedkort med vifte på brikkesettet. Mamoz hadde dessuten grafikkort uten vifte.

Det var også forskjeller i vifteløsningene i strømforsyningen.

Dette resulterte i at NetShop hadde den klart laveste støyen og dessuten høyest ytelse. Forskjellen i dB var ikke stor, men sammensetningen av komponenter i støybildet gjorde denne til den klart minst påtrengende.

Klikk for full størrelse
Klikk for full størrelse Vis mer


MPX hadde flest vifter, og støyen fra denne var både høyest (så vidt) og med flest komponenter. Dette høres, fordi alle vifter varierer hastigheten litt fra tid til annen. Når hjernen registrerer at støyen består av flere separate komponenter tolker vi det gjerne som "mer støy" eller mer irriterende enn ved færre komponenter.

Klikk for full størrelse
Klikk for full størrelse Vis mer


Men ingen av maskinene var direkte støyende.

Ytelse

Denne gangen var forskjellen mellom vinner og sistemann større enn i de tidligere testene. Netshop var klar vinner på praktisk talt alle ytelsestestene, mellom de andre tre var det bare nyanseforskjeller, bortsett fra gjennomgående noe lavere 3D-ytelse fra Mamoz.

Støy og ytelse


Ingen av maskinene hadde problermer med å kjøre noen av testen denne gangen.

Til annen krevende bruk enn spill er alle maskinene generelt i den øvre klassen. Videoredigering, tung bildebehandlig eller lydstudio - de håndterer alt dette med glans. Skal du ha helt optimal ytelse på spesialområder koster det svært mye ekstra. Da snakker vi om å gå over på flerprosessor-løsninger og RAID. Prosessorer med flere kjerner er jo på vei inne på markedet, men prismessig er disse løsningene enda et hakk over de eksisterende 2-prosessorløsningene. Men alt dette vil forandre seg i nær framtid, og da vil dagens toppmaskiner snart havne på skraphaugen...

Utbygging og tilbehør