Støy i høyttalere fra bærbar PC

Hei

Når jeg har koblet min bærbare PC til stereoanlegget for å spille av musikk eller film, får jeg en forferdelig ”durelyd” i høytalerene. Dette skjer når jeg kjører med strømkabel tilkoblet PCen, når jeg kjører på batteri er det ikke noe ulyder. Hvorfor skjer dette? Og hva kan jeg gjøre for unngå dette?

Med hilsen
Roger

Datadoktoren svarer

Hei,

Jeg tipper PCen din har jordet støpsel, siden støyen forsvinner når du kobler ut strømforsyningen og kjører på batteriet i stedet!

Strømforsyningene til PCer, både bærbare og stasjonære, sender svært ofte ut masse støy på jordforbindelsen. I tørre rom hjemme er det vanlig å koble alt utstyr til stikkontakter uten jord, da blir det ikke noe problem.

Men så snart du plugger en jordet strømkabel til PC på samme jordete elektriske anlegg som et større lydanlegg er koblet til, så bryter spetakkelet løs.

Løsningen er å kjøre den bærbare PCen på batteri, eller å plugge strømforsyningen til PCen inn i en strøfordeler uten jordingsbøyler i kontaktene. Det siste gjelder også for vanlige PCer.

En alternativ løsning er å gå til anskaffelse av en såkalt støyfilter med galvanisk separasjon. Dette kan du blant annet plukke opp på Biltema for under en hundrelapp.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Artikkelen fortsetter under annonsen