Støvete tilleggskort?

Hei,

Jeg har kjøpt meg ny pc og vil gjerne bruke mitt gamle grafikkkort (GeForce 6600GT), men det som er problemet er at det er masse støv i viften. Kortet virker, men jeg er redd for at det skal slutte å virke på grunn av støv. Og så vil jeg bruke mitt gamle lydkort. På undersiden (der kondensatorene ikker er) er det masse støv.

Er det mulig å fjerne støvet uten å risikere å ødelegge kortet?

Hilsen Christian

Datadoktoren svarer

Hei Christian,

Det skulle gå bra å fjerne støvet fra lydkortet hvis du passer på å bruke en antistatisk klut - du kan også fukte den litt hvis det er nødvendig, så lenge du ikke har strøm i når den er fuktig (altså må det ligge fritt og tørke i noen timer først).

Jeg hadde det samme problemet med støv på viften og kjøleribben på et 6800 GT-kort for ikke så lenge siden, og løsningen er jo på en måte innlysende: Fjern støvet. Støvet hemmer luftflyten og kjøleegenskapene, og gjør at viften må jobbe (og støye) enda mer - og i verste fall kan du oppleve at kortet blir overdrevent varmt og ustabilt. Da kan det rett og slett slutte å virke.

Det er rimelig enkelt å gjøre, bare skru av viftegrillen og viften, og bruk hendene (hvis har tatt på kabinettet eller jordet flate først!) eller en antistatisk klut til å fjerne støvet. Pass på å sjekke luftekanaler og riller - selv de som kan virke små og ubetydelige, de kan bli viktige når lokket kommer på igjen og det blir trangt. Så skrur du alt sammen igjen, og vips har du det gamle kortet tilbake :)

Lykke til!

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (ebatt)]