Stort bittorrent-nettsted legger inn årene

BTjunkie fikk holde på i 7 år.

Denne korte redegjørelsen ligger nå på btjunkie.org. Tjenesten var en av de fem mest populære torrent-trackerne, og inneholdt horver av lenker til ulovlig delte filmer, musikk, spill og programmer.
Denne korte redegjørelsen ligger nå på btjunkie.org. Tjenesten var en av de fem mest populære torrent-trackerne, og inneholdt horver av lenker til ulovlig delte filmer, musikk, spill og programmer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å være nettpirat blir stadig vanskeligere, og nå stenger store fildelingstjenester dørene nesten daglig. I går kom turen til BTJunkie, en av verdens fem mest brukte torrent-trackere. Nettstedet har samlet og organisert torrent-filer siden 2005.

Ifølge Neowin.net hadde nettstedet inntil nylig flere titalls millioner brukere.

Les også: Enklere fildeling får du ikke

– Lang kamp

I en kort redegjørelse på nettstedet btjunkie.org kommer det fram at bakmennene har valgt å legge ned siden av egen fri vilje. Beslutningen ble tatt etter en lang kamp for folks rett til å kommunisere, skriver de i redegjørelsen.

I januar ble fildelingstjenesten Megaupload stengt av amerikanske myndigheter, og bakmennene risikerer lange fengselsdommer og store bøter.

Nylig ble dessuten anken til Peter Sunde og de andre Pirate Bay-bakmennene avslått, noe som også har vært med på gjøre det hett under føttene til de mest profilerte nettsidene som åpenbart formidlet piratkopierte filmer, musikk, spill og programmer.

Samleside: Fildeling