Storskjerm på nesa

Nå er det duket for ny storskjerm på nesa fra Olympus. Selskapet har nå kommet med en forbedret versjon av Eye-Trek-brillene, med modellen FMD-700. Med to skjermer foran øynene skal det visuelle inntrykket tilsvare en 52 tommers skjerm sett fra to meters hold!

Olympus Eye-Trek FMD-700 er et sett briller med en liten skjerm foran hvert øye. Hver av skjermene har en oppløsning på 180.000 piksler, og i følge Olympus har de en teknologi som gjør at dette økes til 720.000 piksler. Dette gir et inntrykk av å stå to meter fra en 52 tommers skjerm med meget skarpt bilde.

Brillesettet har også to små høyttalere som skal gi en følelse av surround-lyd. Hele utstyret veier kun 105 gram (uten ledningen til tilkoblingsboksen), og det skal ikke være ubehagelig å se på en hel spillefilm med brillene på.

Eye-Trek FMD-700 kan, i motsetning til forgjengeren FMD-200, kobles direkte til PCen. Dermed får du muligheten til å for eksempel spille spill eller se PCen krasje på storskjerm.

Trådløse muligheter

Olympus kan også levere tilleggsutstyr som gjør Eye-Trek trådløs. Da får du også en fjernkontroll som kan brukes sammen med brillene og senderen, så du virkelig kan sitte på verandaen og se på TV.

Fjernstyring fungerer slik at du kan velge opptil fire forskjellige kanaler på TVen, uavhengig av hva de andre ser på. Da er det bare å sette seg ute og se på fotball, mens familien sitter inne og ser på såpeopera. Aldri mer TV-krangel?

Fra fjernkontrollen har du også tilgang til vanlige innstillinger som fargejustering, kontrast og lys.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv uten den trådløse funksjonen er Eye-Trek hendig. Hvis du har en bærbar DVD-spiller eller en bærbar PC med DVD-leser, kan du enkelt sitte på bussen eller toget og se på film.

Ingen billig sak

Olympus Eye-Trek FMD-700 er en ”gadget” for de som virkelig har behov for å se på storskjerm på reise. For du må være over middels interessert for å punge ut med 11.950 kroner inkl. mva. for disse brillene.

Hvis du i tillegg skal ha den trådløs versjonen, må du ut med 1.990 kroner ekstra (inkl. mva.). For de som har penger nå, er det bare å gå til butikken.