Skjermbildet over viser en Modern UI-app samtidig med at oppgavelinjen er synlig. På oppgavelinjen ligger både klassiske Windows-programmer og Modern UI-apper. Foto: Wzor.net
Skjermbildet over viser en Modern UI-app samtidig med at oppgavelinjen er synlig. På oppgavelinjen ligger både klassiske Windows-programmer og Modern UI-apper. Foto: Wzor.netVis mer

Store Windows-endringer på gang

Og de kan komme raskt.

Microsoft legger i disse dager ned store ressurser i videreutvikle Windows 8-opplevelsen, slik at den tilfredsstiller både klassiske Windows-brukere med mus/tastatur, og brukere av berøringsskjermer, for eksempel på nettbrett.

Den siste tiden har det dukket opp en rekke skjermbilder i flere fora av det som skal være fra Windows 8.1 Update 1, en temmelig stor oppdatering som er ventet i april.

Les også: - Windows 9-datoen er klar

Bedre skalering

De siste skjermbildene viser blant annet utvidet mulighet til å skalere tekst og ikoner slik at skrivebordet og programmene ser bra ut også på svært høyoppløste skjermer, samt store endringer i måten oppgavelinjer, skrivebord og Modern UI-apper fungerer sammen.

For det første er det mye som tyder på at skrivebordet igjen blir i sentrum når man logger inn på PC-en, og fra flere hold hevdes det nå at man kommer automatisk rett til skrivebordet når man har logget inn.

Bedre mulighet til å skalere tekst og ikoner skal være på plass i Windows 8.1 Update 1. Foto: Wzor.net
Bedre mulighet til å skalere tekst og ikoner skal være på plass i Windows 8.1 Update 1. Foto: Wzor.net Vis mer


Sømløs overgang mellom klassisk og nytt

Man må trykke på startknappen for å få opp startskjermen, og etter de siste skjermbildene å dømme, vil Modern UI-apper vises som vanlige programikoner på oppgavelinjen - sammen med klassiske Windows-programmer.

Oppgavelinjen vil dessuten være synlig nederst selv når man kjører Modern UI-apper, og dermed har oppgavelinjen gjenvunnet den sentrale plassen den har hatt siden lanseringen av Windows 95 for snart 20 år siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis dette stemmer vil det først og fremst gi inntrykk av en mer helhetlig opplevelse og sømløse overganger mellom klassisk skrivebord, programmer og nye apper - noe vi tror vil være gunstig for brukeropplevelsen.

Startskjermen har tilsynelatende fått en knapp for å skru av PC-en/nettbrettet. Foto: Wzor.net
Startskjermen har tilsynelatende fått en knapp for å skru av PC-en/nettbrettet. Foto: Wzor.net Vis mer


Vi kommer med mer

Foreløpig er det imidlertid ikke mye som er bekreftet fra Microsofts side, så vi må fortsatt vente i spenning fram til årets BUILD-konferanse i april før vi får de endelige bekreftelsene. Vi skal selvfølgelig være på pletten og gi deg alle nyhetene når vi vet noe mer.

Les også: Startmenyen kan være tilbake allerede i april

Samleside: Windows 8

Kilder: Wzor.net, Neowin.net, Softpedia