Crucial M500 har en kapasitet på 960 GB, og setter ny prisrekord i Norge. Prisen blir omtrent halvparten av hva den billigste med samme kapasitet koster i dag. Foto: Crucial
Crucial M500 har en kapasitet på 960 GB, og setter ny prisrekord i Norge. Prisen blir omtrent halvparten av hva den billigste med samme kapasitet koster i dag. Foto: Crucial Vis mer

Store SSD-er stuper i pris

På tide å bytte ut harddisken?

Publisert
Sist oppdatert

Å kjøpe ny PC med SSD betyr som regel en PC som er flere tusenlapper dyrere enn en med vanlig harddisk, selv om SSD-en bare har en kapasitet på 128 GB. Dette står ikke i stil med prisforskjellen på en 500 GB harddisk og en 128 GB SSD, som normalt bare er noen ganske få hundrelapper.

Derfor kan det ofte være smart å kjøpe en PC med harddisk, bytte ut harddisken med SSD, og plassere harddisken i et USB-kabinett og bruke den til backup-formål.

Usikker på SSD? Ikke etter dette

500 GB - den nye "folkestørrelsen"?

Prisene har riktignok stagnert noe den siste tiden på de mest vanlige SSD-størrelsene 128 og 256 GB, men hvis du synes dette blir for lite er prisene definitivt på vei nedover på de større utgavene.

Ett eksempel: Samsung 840 Series med 500 GB kapasitet er i øyeblikket den fjerde mest populære SSD-en i markedet, ifølge Prisjakt. Pris i billigste nettbutikk er i skrivende stund 2.249 kroner.

Da den dukket opp i markedet i oktober var prisen tett oppunder 4.000 kroner, vi snakker om en nesten halvering i pris på et halvt år.

Grafene hos Prisjakt.no er ikke til å ta feil av, og her har vi plukket ut noen av de mest populære SSD-ene med rundt 500 GB kapasitet:

Samsung 840 Series (500 GB)

Store SSD-er stuper i pris

OCZ Agility 4 (512 GB)

Store SSD-er stuper i pris
Crucial M4 (512 GB)

Store SSD-er stuper i pris
Pris-revolusjon på store SSD-er

Hvis du er ute etter enda større SSD-er må du derimot belage deg på å grave dypt i lommeboka - foreløpig. Billigste SSD med 1 TB kapasitet koster i skrivende stund tett oppunder 10.000 kroner.

Heldigvis skjer det også noe her, Crucial M500 med 960 GB kapasitet er på vei til butikkene, med prislapp som starter på rundt 4.500 kroner.

Les også: Med TLC blir SSD virkelig billig

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer