Store priskutt fra Intel og AMD

Intel lanserte to nye Pentium4-prosessorer denne uken, og kuttet prisen på de eksisterende utgavene med over 50%

Intel tok på mange måter en hevn i GHz-kappløpet, ettersom de ble førstemann til å bryte 2 GHz-grensen mandag denne uke. I tillegg lanserte selskapet en noe rimeligere 1.9 GHz-modell. Som kjent var AMD først ute med en prosessor på 1 GHz.

Fortsatt ikke optimalt

AMDs Athlon-prosessor har i mange tester klart seg svært bra mot Pentium4-prosessorer, og har vært raskere i flere tilfeller. Mye av grunnen er i følge Intel at det ikke er særlig mange programmer som er optimalisert for bruk på Pentium4-systemer - ennå.

Dette, kombinert med svært aggressiv prising, har ført til at AMD har sakte men sikkert spist prosenter av markedsandelen til Intel. Dette har Intel sett seg lei på, og derfor satte selskapet ned prisene med godt over 50% på eksisterende Pentium4-prosessorer denne uken. En 1.5 GHz Pentium4-prosessor kan du nå få kjøpt for godt under 2.000 kroner flere steder her i landet.

AMD svarer

AMD responderte umiddelbart, og kuttet prisene på sine prosessormodeller med 28 til 46%. Samtidig annonserte selskapet en 1.5 GHz Athlon-prosessor som vil lanseres i løpet av september. 1.4 GHz-utgaven får du nå kjøpt her hjemme for rundt 1.500 kroner.

(Kilde: CNet)