Omsider har Google Drive fått en fullverdig bildeviser som gjør det lett å bla i samlingen din.
Omsider har Google Drive fått en fullverdig bildeviser som gjør det lett å bla i samlingen din. Vis mer

Store nettsky-forbedringer

Både Google Disk, Dropbox og Jottacloud har enten fått eller får etterlengtede nye funksjoner.

Publisert
Sist oppdatert

Google har nettopp annonsert at de ruller ut en ny forhåndsvisningsløsning for sin nettskytjeneste Drive (Disk). Den nye løsningen er i stand til å forhåndsvise mer enn 30 forskjellige filformater, inkludert bilde- og videoformater og PDF-filer.

Dermed kan man nå enkelt vise filene man har lagret på nettskytjenesten, i nettleseren på hvilken som helst datamaskin, uten å ha kildeprogrammet tilgjengelig.

Dette har vært et av de største ankepunktene mot Google Drive, som hittil blant annet har manglet en enkel måte å for eksempel bla i bilder i en mappe. Dette er nå enkelt takket være piler til venstre og høyre, og miniatyrer nederst.

Store nettsky-forbedringer


Du kan også velge at andre nettsky-apper/plugins skal håndtere visningen, omtrent som du kan velge standardprogrammer i Windows.

Endringen rulles ut i skrivende stund, og er allerede på plass i artikkelforfatterens Google Drive.

Også Android-klienten skal ha blitt oppgradert med de nye forhåndsvisningene, mens iOS-brukere foreløpig må smøre seg med tålmodighet en stund til.

Også konkurrentene blir bedre

Også Dropbox har den siste tiden blitt oppgradert med hensyn til forhåndsvisning, og har nå blant annet mulighet for å vise Office-dokumenter:

Store nettsky-forbedringer


Du kan imidlertid ikke redigere dem, slik du kan med Google Drive og Microsoft SkyDrive.

Norske Jottacloud har også annonsert store forbedringer i sin nettskytjeneste i tiden som kommer, blant annet står en synkroniseringsløsning tilsvarende Dropbox på planen.

– Vi har også flere ting i pipen når det gjelder webgrensesnittet. Responsive design, forbedret søk og bildevisning er de viktigste endringene, sier Roland Rabben hos Jottacloud i en kommentar til DinSide.

Samleside: Nettskyen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer