Mange PCer med integrert støtte for mobilt bredbånd er trege, avslører IDG i fersk test.
Mange PCer med integrert støtte for mobilt bredbånd er trege, avslører IDG i fersk test. Vis mer

Store forskjeller i 3G-hastigheten

Ikke ett fett hvilken 3G-bærbar PC du velger.

Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere velger en bærbar PC med innebygd støtte for mobilt bredbånd når de skal bytte ut sin gamle, og produsente følger opp interessen ved å lansere stadig nye modeller.

Minibærbare er kanskje den PC-kategorien som oftest leveres med innebygd 3G-modul, og fås gjerne billigere i butikken dersom du binder deg til et 3G-abonnement hos en eller annen tilbyder.

Les også: Stor test av bærbare PCer - mars 2009

Fersk test avslører store forskjeller

Det de færreste tenker over er at det kan være forskjeller på ytelsen til de forskjellige 3G-modulene som sitter i PCene. Store forskjeller faktisk, i følge en ny test som ble utført av svenske IDG nylig.

I testen har magasinet invitert alle de store PC-leverandørene i Sverige til å delta med en PC med 3G-modul innebygd, i vektklasse under 3 kg. Deretter har disse blitt testet med et mobilt bredbånds-abonnement fra operatøren 3, som ble testvinner i bladet PC för Alla i fjor sommer.

Hastighetsmålingene ble gjort mot bredbandskollen.se på tre plasser: I sentrale Stockholm, i en forstad og et sted på "landet". PCene fra Fujitsu-Siemens og Acer viste seg å klare brasene betydelig kjappere enn de andre. Aller dårligst ut kom PCen fra Zepto:

Hastigheter (i megabit pr sek)
 NedlastingOpplasting
Acer Travelmate 62932,61,27
Asus U6V1,660,61
Dell Inspiron 15251,940,32
Fujitsu-Siemens M94102,941,2
HP Compac 6530b0,780,31
Lenovo Thinkpad T4001,150,33
Toshiba Portege R500-1251,270,44
Zepto Anthea A150,810,2
(Kilde: idg.se)


Web-aktiviteter som surfing, epost, ip-telefoni, Skype og Windows Live Messenger ble også testet, trolig med svært variabelt hell, skal vi tro ytelsestallene.

Kilde: idg.se.

Les også:
Ny bærbar: PC eller Mac?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer