Horisontal navigering og full støtte for PDF-formatet er to av de største nyhetene i nye Microsoft Word.
Horisontal navigering og full støtte for PDF-formatet er to av de største nyhetene i nye Microsoft Word.Vis mer

Store endringer i ny Word

Nå skal det blant annet skrolles horisontalt.

Sjansen for at du har irritert deg over å ikke å dratt fullt utbytte av skjermbredden i ny og ne, er temmelig stor. I de aller fleste Windows-programmer og nettsider skroller du nemlig vertikalt, ikke horisontalt.

Men har du tenkt over at det kanskje ikke er logisk, sett med "analoge" øyne? Ta for eksempel en bok. Der har du en side til venstre, og en side til høyre. Og du navigerer horisontalt når du skal bla om, ikke sant?

Les også: Glimrende, gratis Office-klone

Du skroller horisontalt

Det er dette som er utgangspunktet for den nye versjonen av Microsoft Word, som er ventet å dukke opp mot slutten av året. Når du åpner et dokument vises to sider, og du "skroller" ved å trykke på piler til venstre og høyre. Vertikal skrolling er med andre ord borte. Fiffig.

Store endringer i ny Word


Men ifølge vår kilde Liveside, har Word 2013 også flere andre spennende nyheter, for eksempel skal du nå kunne åpne PDF-filer direkte. Ja, du skal til og med kunne redigere dem, noe som tidligere kun var forbeholdt spesialprogrammer - de fleste av dem kostbare.

Bokmerker for deg

Store endringer i ny Word


En ny bokmerke-funksjon i dokumenter skal dessuten gjøre det enkelt å finne tilbake til hvor du var da du sist hadde dokumentet åpent, skriver Liveside.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En betaversjon av Word 2013 og Office 15 skal ifølge Microsoft være klar i løpet av sommeren.

Les også: Deaktiver styreflaten mens du skriver