<strong><strong>SNART SLUTT:</strong></strong> Du kan fortsatt oppgradere gratis til Windows 10, men 29. juli er det slutt på tilbudet. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
SNART SLUTT: Du kan fortsatt oppgradere gratis til Windows 10, men 29. juli er det slutt på tilbudet. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer

Stor Windows-oppdatering i august

Og nå er det bare noen uker igjen før Windows 10 ikke lenger blir gratis.

Publisert
Sist oppdatert

I fjor sommer lanserte Microsoft Windows 10; et operativsystem vi har skrevet opp og ned om her på Dinside.

Blant annet har vi sett på 10 skjulte funksjoner, nye hurtigtaster, hvordan du får tilbake den klassiske startmenyen og hvordan du kan installere Windows 10 fra bunn av.

Gratistilbudet snart over

Windows 10 var det første operativsystemet fra Microsoft som ble gitt bort gratis, vel å merke om man hadde Windows fra før.

Det var imidlertid et tidsbegrenset tilbud, så om du ikke har oppgradert ennå, må du gjøre det innen 29. juli om du fortsatt vil ha det gratis. Hva kostnaden blir etter dette tidspunktet, foreligger det ingen informasjon om, men om du vil installere Windows på en PC som ikke har Windows 7 eller 8 fra før, koster det 1200 kroner, i hvert fall.

«Anniversary update» kommer i august

På Microsofts utviklerkonferanse, Build, som ble avholdt i mars i år, lettet selskapet på sløret for den første store oppdateringen av Windows 10, som skulle komme «i sommer».

Nå er datoen klar – 2. august kommer den såkalte jubileumsoppdateringen, som blir gratis for alle som kjører Windows 10.

<strong><strong>INGEN PASSORD:</strong></strong> Her logger brukeren seg på et nettsted kun med fingeravtrykket, via Windows Hello. Foto: MICROSOFT
INGEN PASSORD: Her logger brukeren seg på et nettsted kun med fingeravtrykket, via Windows Hello. Foto: MICROSOFT Vis mer


Her er de største nyhetene i oppdateringen:

<strong><strong>HELT NY APP:</strong></strong> En av nyhetene i Windows-oppdateringen er Windows Ink, som gir deg langt mer funksjonalitet om du har en PC med penn. Foto: MICROSOFT
HELT NY APP: En av nyhetene i Windows-oppdateringen er Windows Ink, som gir deg langt mer funksjonalitet om du har en PC med penn. Foto: MICROSOFT Vis mer

  • Windows Hello fungerer med nettsider. På samme måte som du kan logge på en rekke tjenester med Facebook-kontoen din, vil dette bli mulig også med Windows Hello. Dermed kan du, med det rette PC-utstyret, logge på nettjenester helt uten passord, for eksempel ved å bruke fingeravtrykk eller har et kamera som kan skanne øyet ditt.
  • Windows Defender, Microsofts innebygde sikkerhetsprogram, får en oppdatering slik at du kan sette opp en timeplan for når hele maskinen skal skannes for uhumsk programvare.

  • Nytt program: Windows Ink. Dette er først og fremst for deg som har en enhet med penn (for eksempel Surface Pro) og lar deg for eksempel skrible ned notater på post-it-lapper, med automatisk gjenkjenning av tidspunkt og datoer slik at ting kan puttes rett inn i kalenderen, adresser som blir til lenker til Bing kart og så videre.
  • Stemmeassistenten Cortana får en rekke oppdateringer, men hun finnes foreløpig ikke på norsk.
  • Microsoft Edge får støtte for utvidelser og blir enda raskere enn før. Den får også bedre funksjoner for synshemmede.
  • For de som er glad i å spille, kommer Xbox Play Anywhere, som lar deg kjøpe et spill og så spille det både på PC og Xbox, med synkronisert lagring av hvor langt man er kommet og synkroniserte oppnåelser. Xbox-spillere får nå lov til å bytte til et hvilket som helst språk på konsollen uavhengig av hvilket land de bor i, og Xbox får også støtte for bakgrunnsmusikk.

LES OGSÅ:
Dette blir nytt i MacOS Sierra
Endelig har Microsoft Signature-PC-er kommet til Norge
Hvis noen ringer deg fra «Microsoft» bør du legge på

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer