Stor test av rimelige digitalkamera

De fleste store digitalkameraprodusentene er nå på banen med greie kameraer med optisk zoom i prisklassen mellom 2.500 og 3.000 kroner. Vi har testet et knippe av de mest populære på markedet!

Publisert
Sist oppdatert
Stor test av rimelige digitalkamera


Til tross for en klart synkende pristendens; gode digitalkamera er fortsatt dyre, og våre erfaringer tilsier at du normalt må ut med minst et par tusenlapper for å få et kamera som tar bilder i tilfredsstillende kvalitet. Legger du til litt mer får du gjerne funksjoner som optisk zoom og muligheten til å gjøre diverse manuelle innstillinger. Det anbefales på det sterkeste.

Vi har hentet inn noen av de mest populære digitalkameraene med optisk zoom, med prislapper mellom 2.500 og 3.000 kroner. De fleste kameraene er såkalte 2 megapiksels-kameraer, dvs de tar bilder med en oppløsning på 1.600 x 1.200 digitale punkter. Det er en ideell oppløsning for å få god skarphet og detaljrikdom på fremkallinger og utskrifter i 10 x15 cm, som er den mest brukte størrelsen på bilder fra 35 mm-fremkallinger.

Kriteriene i testen er konstruksjon, funksjonaliet, brukervennlighet, bildekvalitet og valuta for pengene. De fem kriteriene vektes forskjellig. Snittet danner grunnlaget for en samlekarakter, og en vinner - det beste kameraet i denne prisklassen.

Kameraene som er testet og sammenlignet finner du i boksen til høyre:

Hovedtesten - digitale kamera

Vi har også testet en rekke andre kamera i forskjellige prisklasser. Du finner oversikten her.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer